Господин Витков, малко абсурдна е ситуацията - Глас народен не

...
Господин Витков, малко абсурдна е ситуацията - Глас народен не
Коментари Харесай

Витков и Мицов към десните: Пичове, некой требва да ви нашока репите

Господин Витков, малко неуместна е обстановката - " Глас национален " не може да се чуе във Facebook. На някой не му хареса какво говорите и в този момент Вие и Венци Мицов, най-известните лица на " Глас национален ", сте баннати в обществената мрежа.

Светльо Витков: Получих „ бан ” във Facebook за 24 часа. Венци за трети път го блокират. Интересното е, че във вторник имаше конференция на Реформаторския блок, някогашният съдружен сътрудник, и " Глас национален ". Темата беше бюджетът, само че бе заложен въпрос от публицист дали " Глас национален " е част от Реформаторския блок. Не участвах в конференцията, бях в публиката, само че взех думата и споделих, че " Глас национален " е независима партия и не е част от Реформаторския блок. Но преди изборите и след тях ние удостоверяваме и продължаваме да твърдим, че единственият път в дясното, в случай че може по този начин да се назова, е обединяването на база равни условия и равнопоставеност. Защо равнопоставеност? Защото опитът ни до тук демонстрира, че когато наближат избори се образуват обединения от по 5-6 партии, употребяващи ресурса на дребните съдружни сътрудници. След като минат изборите партиите, които имат самочувствието да бъдат водачи, се отделят и желаят те да бъдат шефове.

Венци Мицов: Да довършим историята със затварянето на профила на Светльо във Facebook. В момента, в който той пусна в профила си текст, в който сподели, че в действителност " огромните 5 ", афиширани от медиите, се оказаха 2, които обявиха, че те са истината и животът и захвърлиха действителните си мандатоносители - " Зелените " и „ ДЕОС ”, беше блокиран във Facebook.
Светльо Витков: За първи път се случва това нещо и за мен това е проведена акция. Не може да наричаш себе си демократ и герой за правдивост, било то и правосъдна правдивост, и да използваш ченгеджийски похвати, които са на най-гадно, мизерно равнище. Това е показателно за равнището им.

Но след парламентарните избори кои да имат самочувствие? В дясното, разграничено на 7 партии, най-големите са с 3%.

Светльо Витков: Коалицията Реформаторски блок - " Глас национален " беше най-близо до границата от 4%. Всички други бяха под нея. Но това, което се случва и продължава да се случва в дясното пространство е едно мерене на егото. То няма да докара до нищо, тъй като с цел да седнем на една маса да приказваме, първо би трябвало да имаме почитание един към различен. Второто нещо е, че не можеш да обясняваш по какъв начин другите са били във властта и са омърсени, а, видиш ли, ние сме положителните. Визирам " Да, България " и ДСБ. Те изясняват на всички други по какъв начин те са пътя на истината, тъй като другите са били в държавното управление на ГЕРБ с министри, а доста бързо забравяме, че Радан Кънев, да вземем за пример също беше в ръководството. Той излезе в съпротива, откакто замириса на избори. Кънев не беше министър, само че имаше хора в парламентарните комисии, а и през днешния ден ръководителя на КЕВР е от квотата на ДСБ. Христо Иванов също беше два пъти министър, повдигнат от квотата на ГЕРБ. В „ новите 5 ” в случай че към момента са 5, има още двама някогашни министри.

Нас ни плюеха преди изборите, " отровна гъба " ме наричаше Радан, което най-малкото не е учтиво и не приляга на човек, който назовава себе си политик. Обяснява, че той е истината, а другите не стават, в случай, че всичките са били в един гювеч. Мисля, че такова държание не е редно и гласоподавателят най-малкото стартира да се обърква какво искаш да му кажеш - този е бил неприятен, а ти добър, или противоположното. Това е нещо, което не оказва помощ за обединяването и в случай че не преглътнем персоналните настроения, пристрастия и ненавист и не седнем на една маса да се разберем, такова обединяване няма да се случи. Казвам го, гледайки какво се случва с партиите в Реформаторския блок, виждайки отношението от " Да, България " и ДСБ. Обединението няма по какъв начин да се случи при тези условия.

За какво обединяване говорите тогава, като вие не можете да си приказвате, а в случай че решите да си пишете по Facebook се блокирате?

Светльо Витков: В нашата партия в никакъв случай не е имало проведено нахлуване против наш политически конкурент. Човек би трябвало да има достолепие и да бъде най-малко чист пред себе си. Това е нещо, което притежаваме.

Венци Мицов: Ти ме попита по какъв начин десните ще седнем да приказваме и това е доста забавен въпрос. Често бъркаме понятията и полезностите. Не може да казваш, че си либерал и максимата ти да е " аз съм либерал и бих прострелял всички, които не са либерали ", а не " аз съм либерал и одобрявам всички ". Тези понятия са извънредно сбъркани в България. Всички партии в дясно, които ту са дружно, ту не са, ги гледаме още от 90-та година. Не може едни хора да вървят дружно по митинги, да са дружно в името на дела, по-късно да дойдат избори и тези хора внезапно да се разделят на четири, да отидат и да се размажат един месец, да се пребият от пердах един различен и след изборите всички да са под чертата. И по-късно още веднъж да се събират като перпетуум мобиле и да вървят да обикалят София. Големите митинги, за жалост, завършиха. Идеята им концептуално завърши. Оттук нататък единственият метод, по който може нещо да се промени, е от вътре в законодателните органи. Всичко останало е изчерпано като модел. Това би трябвало да го знаят всички. Заради това, че всички ние постигнахме резултат, който е извънредно невисок, би трябвало да се смирим и да си наведем главите. Никой от нас не го направи. А в този момент виждаме, че един хора се пробват да покажат, че те са огромните и към тях би трябвало да се случи обединяването. Аз желая да им кажа " Пичове, некой би трябвало да ви нашока репите ". Обединение няма да се получи, в случай че някой демонстрира какъв брой по-велик е от другия, няма да се получи с съмнения, няма да се получи с параноя, няма да се получи с доказване кой има по-голяма войска от доброволни тролове във Facebook, с цел да рапортуват другия. Няма да стане по този начин обединяване, а ще гледаме все същото и ще го гледаме все по-рядко, тъй като ще стартираме да изчезваме. И това би трябвало всички да си го набием в главите.

Светльо Витков: Преди изборите " Глас национален " отнесе доста негатив. Ние в действителност преглътнахме цялата тази чернилка от набези и брутални обвинявания, а и изкупуване на непознати грехове. Ние седнахме на масата на дясното и опитахме да водим разговор. Лошото беше, че се опитвахме да водим разговор между тях, а не с гласоподавателите си.

Венци Мицов: Смятам, че с достолепие понесохме багра и от непознати и от свои.

Светльо Витков: Не сме си разрешили да атакуваме никой и преди изборите и след тях. Държахме на това, понесохме каквото би трябвало, а който има ум ще разбере защо иде тирада - за обединяване, а не доказване, че един е по-голям политик от различен или по-стойностен човек. Но това време мина. Ние с Венци и партията " Глас национален " сме свободни хора, знаете, че сме си пънкари, и няма да разреша да понасяме обиди и непочтено отношение със скръстени ръце, безмълвно. От тук насетне, както сподели Венци - пердах, на нас не ни пука. Няма какво да губим, тъй като ние не сме спечелили нищо. Ще отвърнем на багра с пердах.

Венци Мицов: Само, че този пердах ще бъде конструктивен. Боят, както споделяше Камен Донев, построява, а не разгражда. Дясното има един зложелател и той не е статуквото. Врагът на дясното е самото дясно и постоянно е било по този начин. Доказателство за това е, че през 1997 година дясното беше на власт, а през днешния ден 2017 година електоралните колоси в това дясно имат по 1%. На дясното би трябвало да му се рестартира чипа с удар, както се рестартираше съветски тв приемник. Явно частите на дясното са " сделани в Съюз на съветските социалистически републики " и по тази причина би трябвало да бъдат ударени. Може би ние ще бъдем тези, които ще го създадат.

Следва на стр. 2
Страница на публикацията: 0102
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР