Горският автомобилен път Иванкова пътека се намира на територията на

...
Горският автомобилен път Иванкова пътека се намира на територията на
Коментари Харесай

Ето Как Се Случват Нещата В България: Несменяем Държавен Шеф В Колосален Скандал! Изсипва 1,6 Милиона За Път, Но Вижте Резултата! Снимки!

Горският авто път " Иванкова пътека " се намира на територията на община Мъглиж. За скандалното осъществяване на поръчката описват от " Господари на ефира " в поредност от репортажи. Ето по какъв начин наподобява пътят за 1,6 млн. лв.:



Дългогодишен началник на ЮИДП-Сливен е инж. Пейчо Върбанов, чието име от време на време се замесва в разнообразни далавери и схеми. Той е на този пост от над 15 години. Разказвали сме ви за скандалната поръчка за джипове на горските за по 200 хиляди лв.. Миналата година името му бе упоменато и в Народното събрание с обвиняване за източване на стотици хиляди лв..

Новият епизод с основно настоящо лице инж. Върбанов и " златният " път стартира през септември 2017-та година. Тогава е заплатен първият транш от 778 хиляди лв. на изпълнителите. Месец по-късно идва второто заплащане от 779 хиляди лв., когато и пътят е " подготвен ".

Ето и нещо любопитно - разрешението за градеж се издава в края на октомври, когато трасето към този момент е готово. 10 дни по-късно, когато сякаш пътят към този момент би трябвало да е в употреба, се пуска и искане за строителен надзор.

" Трябва да отида да го видя " - това е първата реакция на инж. Върбанов за пътя, когато кореспондент от предаването отива в постройката на предприятието.

В хода на репротажа се оказва, че трасето няма даже позволение за употреба. На въпрос " Имате ли такова позволение ", инж. Върбанов дава отговор: " Ще го създадем! ".

Настава същински екшън, когато в ЮИДП дойде икономическа полиция.

Инж. Върбанов си изпуска нервите и стартира да крещи по репортера на " Господари на ефира ":

" За какво ги викате служителите на реда? Да ме арестуват? За какво ги извикахте? Вие имате подозрения? Аз имам подозрения, че жена ми кръшка... Аз още не съм нарушител. Ще те осъждам. И бъди сигурен, че ще те осъдя ", заканва се той на журналиста.

Сигналът за корист стига и до окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов, който обаче издава напътствие да не се изземва нищо като доказателство от предприятието.

Ако нямахме мотив да се съмняваме в правосъдната ни система, фактът, че дамата на прокурор Стефанов е на управителна позиция в предприятието, назначена от самия Върбанов, нямаше да ни тормози. Съпругата на прокурора, Диана Кутова-Стефанов, е шеф отдел " Вътрешна организация и интернационален ловджийски туризъм ".

" Няма инцидентни назначения в това дружество ", споделя някогашен чиновник на инж. Върбанов, поискал анонимност.

Ресорът на Диана Кутова-Стефанова е точно в използването и поръчката на скъпите джипове, сякаш предопределение за ловджийски туризъм, за които ви разказахме в края на 2015-та година.

Тогава няколко предприятия се снабдиха с джипове за над 200 бона, а предназначението им било сякаш за " безценен ловджийски туризъм ". Сред облажените предприятия с хубави джипки е и това на Върбанов. Джиповете бяха зачислени към НСО, а по-късно тв камери уловиха Бойко Борисов да кара един от тях. В резултат Борисов разгласи, че ще го върне.

Все отново следствието даде позитивен резултат. Заради медийния звук няколко дни след излъчването на материала по прясно ремонтирания най-малко на документи път стартира интензивно строителство, този път в действителност.

От Министерството на земеделието обявиха, че са почнали инспекция по случая без да дават повече детайлности, предава Офнюз.бг.

От прокуратурата в Сливен споделиха пред нас, че също правят инспекция, като наблюдаващ прокурор не е окръжният обвинител Стефанов.

Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР