Горските служители от Регионална дирекция по горите - София са

...
Горските служители от Регионална дирекция по горите - София са
Коментари Харесай

Разкриха незаконна сеч в района на Своге

Горските чиновници от Регионална дирекция по горите - София са съставили акт за административно нарушаване по Закона за горите на компания, извършваща дърводобив. Нарушението е установено при осъществяване на инспекция по сигнал в държавна горска територия, в землището на село Свидня, община Своге , оповестиха от Министерството на земеделието. Инспектиращите са открили в сечището, за което има издадено разрешително за сеч, противозаконен рандеман на 87 немаркирани букови дървета с общ размер от 42 плътни кубически метра дърва. Работата по изясняване на събитията по случая продължава, като за откритото административно нарушаване е формиран акт по Закона за горите на юридическото лице, на което е позволен добива на дървесина от обекта, с издаденото разрешително за сеч. Съгласно нормативната уредба, в периода на деяние на издаденото разрешително за сеч на компанията, извършваща дърводобив, отговорността за осъществяване на сеч на маркирани дървета е върху наетия от нея лицензиран лесовъд.
 Незаконна сеч в Тутракан?
Незаконна сеч в Тутракан?

Кметът не знае нищо

Същевременно три екипа горски чиновници са ревизирали 189 натоварени с дървесина транспортни средства на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите - Пазарджик. Констатирани са две нарушавания. Съставени са два акта на водачите на два товарни автомобила, които не са били оборудвани с GPS проследяващо устройство.
 Незаконна сеч на 250 дървета е открита в Севлиевско
Незаконна сеч на 250 дървета е открита в Севлиевско

Горски инспектори са направили общо 3236 инспекции от 29 април до 2 май

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите са направили над 4200 инспекции инспекции в интервала от 27 до 30 май, в това число. Съставени са 35 акта и 9 констативни протокола.

Служителите в държавните предприятия са направили общо 1 969 инспекции на 942 обекти за рандеман на дървесина, 728 транспортни средства, 7 ловци, 28 рибари и на 264 други физически лица. Съставени са 15 акта и са арестувани 32,47 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство, две каруци и един моторен трион.

В същия интервал горските инспектори от районните дирекции по горите в страната са направили общо 2 243 инспекции. Инспектирани са 198 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 309 обекта за рандеман на дървесина, 943 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 52 рибари и 741 физически лица.
 Дунчев пречи на стабилността на обединението, съгласно земеделския министър
Дунчев пречи на стабилността на обединението, съгласно земеделския министър

Волята на управлението на министерството била за преустановяване на всички корупционни практики

Съставени са общо 9 констативни протокола и 20 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите. Основно откритите с актове нарушавания касаят рандеман на дървесина на немаркирани дървета, предпазване на немаркирана или непридружена с превозен билет дървесина, превозване на дървесина от транспортни средства без функциониращи GPS - устройства и неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина.

Задържани са общо 9,10 пространствени кубически метра дърва за огрев и една каруца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР