Горските служители искат повече правомощия, за да се пазят от

...
Горските служители искат повече правомощия, за да се пазят от
Коментари Харесай

След побои и агресия: Защо горските служители искат повече правомощия?

Горските чиновници желаят повече пълномощия, с цел да се пазят от набези.

„ В практиката ми доста пъти съм бил заплашван. Последният път бе предходната седмица – получих анонимна опасност по телефона с думите: „ Ще дойдем и ще пребием цялото горско, ти нямаш работа в махалата, ти не си никой да ни правиш забележки “, споделя Красимир Ковачки.

Горският чиновник добави, че набезите, изключително в ромската махала, стават все по-нагли, тъй като причинителите се усещат ненаказани от закона.

„ Когато ги хванем с празни коли даже да има резачка, ние не можем да им създадем нищо. Колите са им бе регистрационни номера, не са на техни имена “, добави той.

Снимка: bTV

„ Преди две години на центъра на село Сапарево извършител, на който му беше конфискуван джип без регистрационни номера, насочи нож към гърлото ми и се опита да ме прегази. Подадох сигнал в полицията, само че ми беше отказано да се образува досъдебно произвеждане против това лице “, сподели шефът на „ Общинско горско дружество Сапарева баня “.

Снимка: bTV

Според шефа на „ Държавното горско стопанство – Дупница “ Пламен Поюков нуждата от смяна на закона във връзка с пълномощията на горските чиновници на терен е наложителна.

„ Дали сме предложение, надяваме се новите законодатели да се съобразят с него “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР