Горските шефове от цялата страна организират обща подписка срещу депутата

...
Горските шефове от цялата страна организират обща подписка срещу депутата
Коментари Харесай

Лесничеи готвят дела срещу Александър Дунчев

Горските шефове от цялата страна провеждат обща подписка против депутата от „ Продължаваме промяната” Александър Дунчев, както и обособени искове против него поради офанзивите, обидите и клеветите, които той непрекъснато сипе върху тях.

Поредният мотив за възмущението на шефовете на горски стопанства стана утринната изява на Дунчев пред Нова телевизия, където съобщи, че „ през последните 20 години българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от кметове, политици, депутати, регионални шефове и обвързваните с тях компании “, написа Big5.bg.

Дунчев за следващ път упрекна и държавното ръководство, и горските стопанства в поголовна сеч на гори, изключително в Родопите. Обвиненията към лесничеите обаче са без нито едно доказателство. Именно това е мотив за желанието на горските да заведат и каузи против Дунчев.

„ Този не е за затвор, този е за лудница “, споделя горски чиновник във връзка медийните изяви на Александър Дунчев.

Всъщност нападките на депутата от Политическа партия по повод стопанисването на горите си има предистория, разкриваща неосъществени кариерни упоритости. Преди да стане депутат, Александър Дунчев бе за малко изпълнителен шеф на Агенцията по горите.

Затова и по този начин самоуверено се изрича, макар че тъкмо по време на неговото ръководство се случваха куп безобразия в Тетевенския Балкан. Точно по времето на ръководството на Дунчев Агенцията по горите бе залята от сигнали за безчинствата на дървената мафия, само че и до ден-днешен не е явен и един образец на реакция от страна на Дунчев към противозаконната сеч.

Критиките на „ еколога “ са подбудени и от несбъдната му упоритост да оглави Министерството на земеделието.

Затова са и непрекъснатите му нападки към министър Ивано Иванов, който е от квотата на Българска социалистическа партия. По този мотив от левицата преди време излязоха с декларация, в която се показва, че „ не за първи път Дунчев смесва неистини и полуистини, с цел да прави сякаш грандиозни „ разкрития “. Поставен му бе и въпросът кого обслужва с сходна политика на откровени операции и офанзиви против държавното управление.

Причините Александър Дунчев да атакува непосредствено горските стопанства и косвено държавното ръководство към този момент за никого не са загадка. Отделен въпрос е, че по този метод той вреди по този начин и на държавното управление, и на личната си партия.

Явно не може да елементарни на партийните водачи, че отдръпнаха номинацията му за аграрни министър, с цел да предложат министерството на съдружните си сътрудници от Българска социалистическа партия.

С офанзивите Дунчев косвено атакува и премиера Кирил Петков, защото сега Агенцията по горите е на послушание на Министерски съвет, а не на Министерството на земеделието.

И най-важното: зад нападките на Дунчев прозират засегнатите ползи на дървената мафия, изключително откакто държавното управление наложи надзор на цената на продажба на дървесина.

Това се удостоверява и от репликата му преди време от парламентарната естрада: „ Не пипайте ГЕРБ, те работят по-добре “, както и цялостното му безучастие, до момента в който беше началник на Агенцията по горите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР