Горските пожари в Канада са довели до рекордно количество въглеродни

...
Горските пожари в Канада са довели до рекордно количество въглеродни
Коментари Харесай

Рекордни количества въглеродни емисии заради горските пожари в Канада

Горските пожари в Канада са довели до рекордно количество въглеродни излъчвания съгласно данни на европейската обсерватория " Коперник ", заяви Франс прес. Предишният " връх " е бил през 2014 г. 

Въглеродните излъчвания в резултат на горските пожари в Канада се равняват на към 290 мегатона, а предходният връх от 2014 година регистрира 138 мегатона, се споделя в бюлетина на обсерваторията. 

Сезонът на пожарите към момента не е завършил. 

" Отчитаме излъчванията в Канада в продължение на три месеца - от началото на май. През този интервал те не престават да нарастват до равнище, което е по-високо от предходни такива в нашата база данни за цяла година в тази страна ", акцентира Марк Парингтън, експерт по наблюдаване на атмосферата в " Коперник ". " Емисиите, свързани с пожари в бореалните зони, всекидневно доближават своя пик в края на юли или при започване на август. Следователно общото количество ще продължи да нараства в продължение на още няколко седмици. "



Канада се затопля по-бързо от останалата част от планетата поради географското си състояние.

През последните години страната се бори с рискови климатични феномени, чиято активност и периодичност нарастват в резултат на климатичните промени. На 30 юли страната регистрира 990 пожара, от които 613 бяха отвън надзор. Към тази дата през актуалната година се регистрират повече от 12 ха изгоряла повърхност - непознати до момента стойности за Канада.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР