Горски служители и пожарникари са предотвратили разрастването на 95 процента

...
Горски служители и пожарникари са предотвратили разрастването на 95 процента
Коментари Харесай

Над 80 горски пожара е имало през август

Горски чиновници и пожарникари са предотвратили разрастването на 95 % от горските пожари единствено през август, оповестиха от Дирекция "Информационно обслужване и връзки с обществеността " на Изпълнителната организация по горите.
Над 80 пожара в горските територии на цялата страна са зародили единствено през август. Стихията е засегнала горски масиви на повърхност от 950 ха.
Бързото локализиране на огъня и своевременната интервенция на горски чиновници и пожарникари в множеството от случаите не са позволили навлизането на огъня в горските територии и досега върховите пожари са единствено 5 на 100 от опожарената повърхност.
Най-сериозен е бил пожарът в землището на село Еленово, община Нова Загора, който е минал през към 270 ха горски територии, от които 160 ха залесени.
Най-много пожари са в териториалните обхвати на районните дирекции по горите - Кърджали, Сливен, Пловдив и Бургас. При потушаването им са взели участие повече от 700 горски чиновници. През август профилираните групи от държавните горски стопанства, районните дирекции по горите и държавните предприятия са реагирали на 55 сигнала за пожари в горски територии или наоколо до тях, подадени на телефон 112.
От началото на годината единствено 2 % от горските пожари са породени от гръмотевица, за всички останали аргументите са човешка немарливост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР