Горски пожари опустошиха южния италиански остров Сицилия, убивайки трима, докато

...
Горски пожари опустошиха южния италиански остров Сицилия, убивайки трима, докато
Коментари Харесай

Пожарите отнеха живота на трима души в Сицилия

Горски пожари опустошиха южния италиански остров Сицилия, убивайки трима, до момента в който горещата вълна и мощните стихии на север не престават да взимат жертви, предава Ройтерс.

Овъглените тела на двойка на към 70 години са открити в изгорялата им къща в покрайнините на Палермо, районната столица, съгласно известия в италианските медии.

Друга жена на към 80 е умряла в провинция Палермо , откакто кола за спешна помощ не е съумяла да стигне до дома й заради пожари в региона.

В известие през нощта във Facebook президентът на Сицилия Ренато Шифани сподели, че " изпепеляващата горещина и невижданите опустошителни пожари " са трансформирали вторник в " един от най-трудните дни от десетилетия ".

Италианските пожарникари оповестиха, че са се борили с близо 1400 пожара сред неделя и вторник, в това число 650 в Сицилия и 390 в Калабрия.

Пожарите към момента горяха по хълмовете към Палермо в сряда, като пожарникарните самолетите на Canadair още веднъж бяха пуснати в деяние.

Големи региони от Средиземноморието бяха изпепелени от интензивна лятна гореща вълна във вторник, причинявайки смъртоносни пожари в целия район.

Сицилия е съществена туристическа дестинация, само че пожар в постройка на терминал предходната седмица аргументи съвсем цялостното затваряне на най-голямото летище в Катания в източната част на острова. Летище Палермо също беше затворено за няколко часа във вторник заради горски пожар наоколо.

Правителството трябваше да се събере в Рим по-късно в сряда, с цел да разгласи из вънредно състояние в районите, наранени от естествени бедствия, и да вкара специфична скица за отпуск за служащите, изложени най-вече на горещата вълна.

Докато южната част на Италия се бори с горски пожари, северната част на страната се тресе от мощни стихии, които във вторник убиха двама души , в това число 16-годишно момиче скаут, премазано от падащо дърво.

В знак, че температурите най-сетне се намаляват, единствено два града - Катания в Сицилия и Бари в южна Пулия - бяха в държавния лист за " алена паника " за горещи талази за сряда, по-малко от 17 предходния ден.
 Стотици пожарникари и локални се борят с горски пожар в Португалия
Стотици пожарникари и локални се борят с горски пожар в Португалия

Повече от 600 пожарникари са докарани след експлоадирането на пожара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР