Горната камара на полския парламент, Сенатът, прие резолюция, с която

...
Горната камара на полския парламент, Сенатът, прие резолюция, с която
Коментари Харесай

Полският сенат обяви Русия за терористичен режим

Горната камара на полския парламент, Сенатът, одобри резолюция, с която разгласи Русия за " терористичен режим " и прикани интернационалната общественост да поддържа следствието на военните закононарушения, осъществени в Украйна. Резолюцията е призната единомислещо, заяви полската държавна осведомителна организация ПАП. Полските сенатори означиха, че на 24 февруари Русия " стартира брутална война против Украйна ", съобщи Полското национално радио. 

Те прибавиха: " Целта ѝ е да заличи суверенна страна от картата и да унищожи украинския народ ". По-нататък в резолюцията се показва: " Героичната отбрана на независимостта, подхваната от жителите на Украйна, завоюва възхищението на целия свободен свят. Днес Украйна е най-важното място, което пази демокрацията и свободата. Руските нашественици тероризират жителите на украинските градове, като бомбардират цивилен цели: детски градини, учебни заведения, театри и жилищни квартали. "

Горната камара на полския парламент добави: " Престъпници в съветски униформи изтезават и убиват военнопленници и цивилни жители в окупираните региони. Те отвличат украински деца, с цел да ги трансфорат във бойци на режима. Те депортират, преселват и изпращат украински жители в отдалечени региони на Русия ". Полските сенатори обявиха още: " Хората в Европа имаха вяра, че в никакъв случай повече няма да бъдат заплашвани с геноцид и военни закононарушения. И все пак Владимир Путин и неговият уред за принуждение се върнаха към жестоките практики на сталинския и нацисткия режими. И ето за какво Русия би трябвало да бъде победена и лишена от капацитета да заплашва своите съседи ". Полският сенат още веднъж осъди " експанзията на Русия " и прикани " всички страни, които поддържат мира, демокрацията и правата на индивида, да разгласят Русия за терористичен режим ".

Камарата изрази " признателността си към всички институции и организации, които са се заели със задачата да проучат и документират закононарушенията, осъществени против украинския народ ". Тя прикани интернационалната общественост " да окаже цялостна поддръжка на Международния углавен съд в неговите следствия против тези, които са виновни за тези закононарушения ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР