Горната камара на италианския парламент гласува доверие на премиера Джузепе

...
Горната камара на италианския парламент гласува доверие на премиера Джузепе
Коментари Харесай

След доверието на Сената, италианският кабинет очаква одобрение и от Камарата на депутатите

Горната камара на италианския парламент гласоподава доверие на премиера Джузепе Конте. Днес, в 18,30 часа  е вотът на доверие в Камарата на депутатите.  

Със 171 гласа ”за ”, 117 ”против ” и 25 " въздържали се ", италианският Сенат гласоподава доверие на премиера Джузепе Конте. Резултатът от вота е, съгласно упованията, с гласовете на „ Пет звезди ” и „ Лига ”. Двете партии се коалираха за основаването на кабинета. Към 167-те представители на тези партии се причислиха няколко сенатори от смесената група и от определените от Асоциацията на италианците в чужбина. По този метод кабинетът получи с 10 гласа допълнително над нужното болшинство. Против гласоподаваха демократите и ”Форца Италия ”, ”Братя на Италия ” се въздържаха.

Днес, в Камарата на депутатите, Джузепе Конте не би трябвало да има проблеми, тъй като ще надвиши нужното болшинство с към 30 гласа, защото 222-ма депутати са на „ Пет звезди ”, а на „ Лигата ” са 124. Програмата на държавното управление, която Конте показа пред Парламента, избрана от него като „ план за смяна на Италия ”, не подхожда на опозицията, която вижда в нея рискови средновековни и фашистки черти.

Пожизненият сенатор и някогашен министър председател Марио Монти предизвести, че Италия би трябвало да внимава, с цел да не бъде унижена от по този начин наречената " Тройка " - Европейска комисия, Европейска централна банка и Международен валутен фонд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР