Горната камара на американския конгрес одобри ключов законопроект за контрола

...
Горната камара на американския конгрес одобри ключов законопроект за контрола
Коментари Харесай

Сенатът в САЩ одобри знаков законопроект за контрол върху оръжията -

Горната камара на американския конгрес утвърди основен законопроект за контрола върху оръжията. Подобен документ получава зелена светлина за първи път от близо 30 години с 65 гласа " за " и 33 " срещу ". 

15 сенатори-републиканци се причислиха към сътрудниците си от Демократическата партия, с цел да може да мине планът.

Законопроектът планува по-сериозни инспекции на купувачи на оръжие, наказани за домашно принуждение или направили тежки закононарушения като малолетни, 15 милиарда $ федерално финансиране за стратегия за психологично здраве, както и средства за възстановяване на сигурността в учебните заведения. 

Документът беше признат след следващите всеобщи стрелби през няколко дни в Ню Йорк и Тексас, при които общо починаха 31 души, измежду които и 19 деца. 

" Това не е панацея за насилието с огнестрелни оръжия в нашата страна, само че е от дълго време закъсняла стъпка в вярната посока ", съобщи водачът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър от трибуната преди гласуването, представен от Българска телеграфна агенция. Предстои законопроектът да бъде утвърден в Камарата на представителите, където демократите имат болшинство, след което да бъде подписан от президента Джо Байдън. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР