Горещото време в страната се превърна в сериозен тест и

...
Горещото време в страната се превърна в сериозен тест и
Коментари Харесай

На какво да обърнете внимание в жегата и как да защитите колата си

Горещото време в страната се трансформира в сериозен тест и за колите. Как да се предпазите от летните жеги и да сведете до най-малко риска от щета, когато постоянно шофирате, дават отговор специалистите.

Топлината натоварва повече мотора, трансмисията, изпускателната система, спирачките, каросерията и даже стъклата на автомобила. Най-често срещаната нередовност поради високите температури е прегряването на мотора, споделят те. През лятото е елементарно да не забележите прекъсването на термостат, нагревател, запушен с тополен пух или нередовност на температурния датчик. В резултат на това парата постоянно избива отдолу под капака и захранващият блок отхвърля.

Препоръчително е да ревизирате радиатора и равнището на охлаждащата течност преди да тръгнете на път. Можете да получите информация за неговата температура, като употребявате всяко външно устройство, обвързвано към бордовата електроника на автомобила посредством диагностичния съединител.

Резервоарите за гориво и газовите бутилки на транспортните средства се трансформират в евентуален източник на сериозна заплаха при горещо време. Възможно е разхерметизиране на контейнерите и следващо запалване на транспортното средство. Поради това не се предлага през лятото да цялостните резервоари туби и газови бутилки до повече от 95% от вместимостта им.

Трябва да се обърне внимание и на спирачките. При горещо време накладките и дисковете се загряват няколко пъти повече, остарялата спирачна течност може да прегрее доста бързо. В този случай успеваемостта на прекъсване при тези условия е внезапно понижена. Преди пътуването няма да е ненужно да се мери налягането в гумите - под въздействието на слънчева светлина и триенето налягането може да се усили доста, което ще се отрази на ръководството на автомобила, в това число специалистите предизвестяват за опцията да се спука гумата. Проверката и подсигуряване сигурността на автомобила преди потегляне на път е значима освен през зимата, само че и през лятото. Всели сезон си има своя специфичност, а автомобилът би трябвало да приспособен за нея.

На слънце интериорът на автомобила може да се нагрее до + 50... + 60 ° C. Това е изключително неприятно за пасажерите, които се кават в автомобила, защото сядането на толкоз загряти седалки ще е рисково за здравето им. Затова е целесъобразно да паркирате транспортното средство по опция на сянка или да употребявате особено защитно фолио на предното и заднато стъкло, с цел да се избегне въдействието на слънцето върху интериора на автомобила.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР