Горещото време, което държи Балканите в прегръдките си вече втори

...
Горещото време, което държи Балканите в прегръдките си вече втори
Коментари Харесай

Когато видите тази гадинка, не я смачквайте! Тяхното появяване у дома ви означава благосъстояние, вижте защо

Горещото време, което държи Балканите в прегръдките си към този момент втори месец, благоприятства за бързото размножаване на всевъзможни инсекти и бубулечки, които все по-често намираме в къщите си, без значение от напъните да ги поддържаме чисти. В това отношение приоритет има миризливката. Това насекомо, известно още като вонещица, е навсякъде публикувано и принадлежи към разряда полутвърдокрили бръмбари. През пролетта и лятото окраската на възрастните е блестящо зелена, а през есента – бронзовокафява. Миризливките дължина от 11 до 16 мм и имат пет-членести антенки.

Характерно за тях е, че когато са застрашени или изплашени, отделят течност със характерна неприятна миризма, която се излъчва от така наречен „ миризливи жлези “.

Затова не ги карайте да се самозащитават по този даден от природата метод – те така и така не съставляват никаква заплаха за вас. Затова преодолейте възприятието на гнус и просто ги изхвърляйте от вкъщи си, само че без да ги убивате. Не използвайте и химикали, които не е несъмнено дали ще ги прогонят или умъртвят, а единствено могат да навредят на личното ви здраве! Ако въпреки всичко желаете безусловно да държите по-далеч насекомите от вкъщи си, то използвайте лавандула. Но по-добре е да се съобразите с националните поверия, че миризливките имат свръхестествена мощ и тяхното появяване във вашия дом, значи, че в него „ ще влезнат пари “ и ще ви споходи богатство!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР