Горещо умоляваме Пресвета Богородица днес да обгръща със своята майчинска

...
Горещо умоляваме Пресвета Богородица днес да обгръща със своята майчинска
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Молим Пресвета Богородица да обгръща със своята майчинска любов всички невинни жертви на агресия

Горещо умоляваме Пресвета Богородица през днешния ден да обгръща със своята майчинска обич и съчувствие и всички почтени жертви на военни спорове и всяка изобщо форма на експанзия от човек към индивида, измолвайки избавление и безконечен покой за тези, чийто живот е прибързано убит - в следствие от продължаващото в света деяние на злото. Това споделя Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в обръщението си във връзка светото Успение Богородично, оповестяват от Българската патриаршия.

" В светлия ден на всеобща прослава на Пресвета Богородица, въздигаща се от земята към Небесата в тайнството на своето дивно Успение, духовно се причисляваме към удивлението и насладата на цялото създание, с цел да прославим почтено тази, която първа реализира в цялост предназначението на индивида, съединявайки земното с небесното ", гласи част от обръщението на патриарх Неофит.

По думите му в този ден на всемирно празненство на нашата религия и одобряване в непомрачимата ни вяра дружно с ангелското войнство свидетелстваме за първия плод на Христовата победа над гибелта.

" И по тази причина със синовна признателност към Бога и подобаваща прослава към нея - нашата небесна Всецарица и неизменима ходатайка пред Него за човешкия жанр, с ликуващи сърца и души, преизпълнени с чиста наслада, славословим: " Всяко ангелско естество те превъзнася, Богородице, всички човешки родове те славим, майко Божия, и почитаме твоето пречестнò Успение, Царице, тъй като посредством тебе земните се съединяват с небесните, и дружно пеят на Бога: Алилуия " (из Акатиста на Успение Богородично) ", споделя патриархът.

Според него думите в никакъв случай не са задоволителни, с цел да изразят в цялост цялата нежна обич и поклонение, които изпълват християните, когато пред духовния им поглед е пречистият облик на Божията майка.

" Нея имаме всеки ден в молитвите си, паралелно до нейния възвишен Син и наш Бог, Господ Иисус Христос. На нея и нейното майчинско покровителство разпореждаме очакванията си. На нея се молим и споделяме: " Всичкото си очакване на тебе разпореждаме, майко Божия - резервира ни под Твоя покров! " Защото знаем, че в нейно лице всеки път имаме най-вярна ходатайка пред Божия трон за целия човешки жанр ", се споделя в обръщението на патриарх Неофит.

Днес още веднъж измолваме нейното небесно покровителство - за себе си и за всички страдащи и угнетени, унизени, оскърбени и онеправдани, добавя той. По думите му на този ден молитвите са за това Божията майка да закриля тези, които са прокудени от своя дом и татковина, и всички, на които по един или различен метод е била отнета насладата от живота и безутешно скърбят в своята печал, болежка и тъга.

" На празника Успение Богородично още веднъж си спомняме най-важното за нашата избавителна религия, а точно че гибелта и гробът не са последната орис на индивида, тъй като не за това Бог е сътворил индивида (срв. Прем. Сол. 1:13), а за цялост на богообщението, за богоуподобяване и живот безконечен ", гласи част от обръщението на патриарха.

Той показва, че би трябвало старателно да търсим и просим това " могъщо посредничество ", както и да призоваваме Пречистата да измолва от своя възвишен Син мир и берекет за целия свят, богатства воля сред всички индивиди и преустановяване на всяко човеконенавистничество и богоборчество, опетняващи Божия облик в нас.

Патриархът добавя, че през днешния ден би трябвало да молим Божията майка да разгръща над целия свят своя Покров, с цел да предотвратява всяка експанзия и войнолюбие, изключително когато те засягат братя по религия и жанр - нещо, " което с болежка и свити сърца следим и през днешния ден в православна Украйна и за чието преустановяване насочваме всеки ден нашите горещи молебствия към Всеподателя ".

" На тебе, Богородице, Поборницата-воевода, ние, твоите раби, избавени от несгоди, пеем победни и благодарствени песни. И тъй като имаш непобедима мощ, от всевъзможни рискове ни освободи, та велегласно да ти пеем: радвай се, Невесто неневестна! " По молитвите на Пресветата небесна Царица и всеки път Дева Богородица Божията обич и Неговата велика благосклонност да бъдат с всички нас! Честит и блажен празник ", споделя още патриарх Неофит в обръщението си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР