Горещите вълни в бъдеще ще бъдат по-чести и ще идват

...
Горещите вълни в бъдеще ще бъдат по-чести и ще идват
Коментари Харесай

ООН: Тазгодишните летни горещини в Европа са предупреждение какво ни очаква

Горещите талази в бъдеще ще бъдат по-чести и ще идват по-рано от нормалното, съобщи през днешния ден Световната метеорологична организация (СМО), имайки поради жегите, връхлетели преди лятото някои региони на Европа, съобщи ДПА.

„ Това, на което през днешния ден сме очевидци, за жалост, е предчувстване на бъдещето “, сподели говорителката на СМО Клеър Нълис. В някои елементи на Испания и Франция температурите в последно време са с повече от 10 градуса по Целзий над междинните за това време на годината, съобщи тя. „ В резултат на климатичните промени горещините стартират по-рано, стават по-чести и по-тежки заради концентрациите на парникови газове в атмосферата, които са на рекордно високо равнище “, сподели говорителката.

Според СМО изключително високите температури, които се популяризират от Северна Африка към Южна Европа и се чака през уикенда да обиден Швейцария и Германия, са по-типични за юли или август. Испания, Португалия, Унгария и Сърбия са наранени и от суша. В Съединени американски щати тази седмица бяха издадени предизвестия за горещини за съвсем една трета от популацията на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР