Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури

...
Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури
Коментари Харесай

Франция очаква пик на горещините

Горещата вълна във Франция ще се задържи , а най-високите температури се чакат през днешния ден и на следващия ден, съобщи Франс прес.

По данни на френската метеорологична работа пикът на горещините се чака да бъде през днешния ден в Югозападна Франция, а на следващия ден да се реалокира над Североизточна, източната част на Централна Франция и района на Париж . Днес се чака температурите в Тулуза да доближат 36 градуса, 37 градуса в Бордо. Утре в Париж и в Лион се чакат 36 градуса.
 лято Франция БГНЕС
Още рано сутринта температурите в Париж, Дижон и Лион доближиха 23 градуса, с 25 градуса в Ница. Високи температури се чакат и нощем , изключително в градовете, предизвестява метеорологичната работа.

Горещата вълна ще докара и до увеличение на концентрацията на озон (водещ до очни и дихателни проблеми), изключително в региона на Париж, в южната и източната част на Франция. Това ще наложи ограничавания на придвижването на моторни транспортни средства.-->
 лято Франция БГНЕС
От на следващия ден следобяд се чака понижаване на горещините, с помощта на морски въздушни маси от Атлантическия океан, които ще окажат разхлаждащо влияние.

Много европейски страни, изложени на горещините през последните дни, към този момент означиха леко намаление на температурите . Температурите във Англия и Португалия се намалиха през уикенда. В най-горещата испанска област Естремадура температурите паднаха до 42 градуса в неделя след 44 градуса предходния ден.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР