Горещ юлски ден. Мястото е дупнишкото село Кременик, където се

...
Горещ юлски ден. Мястото е дупнишкото село Кременик, където се
Коментари Харесай

Бивш служител на УБО: Владимир Живков беше кротък, но на две ракии избиваше комплекси

Горещ юлски ден. Мястото е дупнишкото село Кременик, където се твърдеше, че през последните години е живял Владимир Живков. Местността е покрай язовир “Дяково ”, където в събота доста хора са се отдали на лов на риба. Селото обаче е съвсем безлюдно, написа в специфичен репортаж 168 часа.

Преминаваме през централната улица, която има единствено няколко директни. В множеството къщи не живее никой, а жителите са към 50 души. В един миг пътят минава в трошляк. Асфалтът свършва.

Трасето наподобява повече на необятна горска пътека, към която са накацали къщи. Чак 200 метра преди дома на тъщата на Владимир Живков срещаме хора. Единствените в селото. Те обясниха, че той в никакъв случай не е живял там.

Вовата идвал на посетители на тъща си най-вече по празници. Поздравявал съседите, само че диалози с него не са водени.

Къщата на Зорка, майката на Валя, се намира съвсем в края на селото. Не се вижда изключително добре поради дърветата и зеленината в двора. Заградена е с бетонна ограда с мрежа, пред която са засадени цветя.

Над тях има табелка за Айдушката пътека в Рила, по която може да се поеме тъкмо от къщата. От лявата страна на входната врата се извисява българското знаме.

Зад мрежата пазят две огромни кучета. Близо до колибите им на дребен дирек са поставени две камери, през които може да се следят двете страни на пътя. Оказа се, че в къщата няма никого.

Стопаните й са отпътували за София, с цел да участват на погребението на Владимир Живков.

Пред 168 часа кметицата на Кременик Здравка Тонева изясни, че Владимир Живков в никакъв случай не е живял в селото и тази информация е преекспонирана. “Тук никой не го познава и не може да опише нищо за него ”, изясни тя.

Съседите допълват, че той бил добър човек и в никакъв случай не ги подминавал.

Това удостоверява и някогашният чиновник на Управление безопасност и охрана (Пето управление н Нено Кънев.

“Владимир Живков беше извънредно добър и учтив човек – уточни той. – Проблемът е, че беше в сянката на татко си и сестра си. Затова колкото беше мирен, толкоз избиваше насъбраните комплекси, когато изпиеше две ракии.

Преекспонирано е неприятното му държание. Владимир Живков за мен беше доста добър човек. Спомням си, че един път беше ходил на лов и ме срещна. Попита ме дали хапвам дивеч. Аз не обичам, но му отговорих: “Ям, другарю Живков ”. И той ми даде два фазана и 3 диви гъски.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР