Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, подкрепен от

...
Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, подкрепен от
Коментари Харесай

На 8 май: Стево Пендаровски и Гордана Давкова са на балотаж в Северна Македония

Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски, подсилен от СДСМ са двамата претенденти за президент на Северна Македония, които отиват на втори тур на изборите на 8 май, демонстрират резултатите от 98,18  % обработени протоколи от Държавната изборна комисия в Северна Македония.

Разликата сред двамата е 176 446 хиляди гласа в интерес на Гордана Силяновска , в процентно съответствие за нея  са дали своят вот 40,20, а за Пендаровски 20 % от участвалите в първия тур на президентските избори гласоподаватели, при изборна интензивност от 49,93 %. 

В конкуренцията сред претендентите в албанския политически блок, издигнатия от коалиция „ Европейски фронт ”, отпред с ДСИ Буяр Османи и претендентът на обединението на албанските опозиционни партии „ Заслужава си ” Арбен Таравари, резултатът е в интерес на Буяр Османи – с към 35 хиляди гласа. 

Максим Димитриевски, повдигнат от придвижването ЗНАМ получи 9,04 % от гласовете , а претендентът на Левица Биляна Ванковска, която получи 4,57 % от гласувалите съобщи, че за нея е дал своя вот „ авангардът ”, а хората явно към момента не са на стадия на визията, която им е предложила в програмата си.

На 8 май, дружно с втория кръг на президентските избори в Северна Македония ще се гласоподава и за парламент на страната. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР