Горд съм като българин, че наши съграждани, излезли от тъмното

...
Горд съм като българин, че наши съграждани, излезли от тъмното
Коментари Харесай

Проф. Джеров: Горд съм, че след турското робство е сътворена Търновската конституция

Горд съм като българин, че наши съграждани, излезли от тъмното турско иго, са се сетили, че би трябвало да изработят Търновската конституция . Търновската конституция е горделивост за България.
Това съобщи пред БНР проф. Александър Джеров - един от създателите на актуалната Конституция на България, призната от 7-ото Велико национално заседание през лятото на 1991-ва годин а.
 140 години Търновска конституция
140 години Търновска конституция

България отбелязва основно събитие

Проф. Джеров е безапелационен, че нито една човешка творба не е идеална, постоянно има неточности и пропуски . Според него сегашния главен закон на България е доста добър.

Според него Търновската конституция е писана за монархия, а не за република. За това Търновската конституция не може да влезе в деяние. Проф. Джеров призна, че по време на 7-ото Велико национално заседание е имало противоборството на преди малко падналия режим . В Народното събрание и отвън него имахме доста разногласия за новата конституция, означи конституционалистът.
 Свободата е базовото достолепие в Търновската конституция
Свободата е базовото достолепие в Търновската конституция

Според Екатерина Михайлова би трябвало да пазим материалното и духовното си завещание

" Гледайки от настоящия миг, не можеше да бъде иначе. Противопоставянето бе доста огромно. Слава Богу, че комунистите се усетиха, че би трябвало да имаме нещо ново, което да замести предходната конституция. Беше мъчно всички да се съвместим в една посока на демокрацията и да не възстановим безусловно нищо от предишното, което би било пагубно за страната ", добави проф. Александър Джеров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР