Горбачов беше слабо запознат с проблемите на индустрията, армията, военно-промишления

...
Горбачов беше слабо запознат с проблемите на индустрията, армията, военно-промишления
Коментари Харесай

Нови руски учебници: Горбачов е виновен за всичко, Путин е спасител. За какво умря героят на героите?

Горбачов беше „ едва осведомен с проблемите на промишлеността, армията, военно-промишления комплекс, едва осведомен с въпросите на външната политика. Той в никакъв случай не е работил в производството: не е управлявал строителството, не е бил шеф на огромен цех. Той нямаше никакъв опит в министерската работа ”, цитира учебника прокремълското издание „ Российская газета ”.

 

За по-сигурно е представен Владимир Путин, който споделя, че „ разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е най-голямата геополитическа злополука на ХХ век “. Горбачов е упрекнат също също за подема на национализма. Путин: „ Едно от най-важните посоки на демократизацията на политическата система, стартирана от Горбачов, беше основаването на „ национални фронтове “. По предписание водеща роля в тях играят представители на националистически и сепаратистки организации ”.

 

Авторите акцентират, че с поправянето на всички тези колосални неточности се е заел Владимир Путин. Включително да върне благоденствието на съветските жители, каквото е било то по време на 60-е и 70-е години, разказани като „ гражданска война на благоденствието “.

 

След това се прави преход към новия раздел в учебниците за „ Специалната военна интервенция “ в Украйна.

 

За да се съобщи прочувствено какъв брой е обективна, създателите дават образец със гибелта на Александър Жихарьов.

 

Ето по какъв начин е разказан животът му:  „ Александър Жихарьов постоянно е бил най-хубавият. Един от най-хубавите възпитаници в учебното заведение. Най-добрият кадет във военното учебно заведение. Най-добрият в специфичните дисциплини. Най-добрият в проучването на непознати езици. Най-добрият в спорта. Най-добрият в писането на стихове и песни. След военния лицей той става пълководец на най-хубавия взвод в елитната Псковска бригада от Специалните елементи. И той умря като най-хубавият от героите: в първите дни на „ Специалната военна интервенция “, в обезверена борба с превъзхождащите сили на врага. Неговият взвод устоя 10 часа непрестанно нахлуване и не се отдръпна “.

Най-добрият, най-умният, най-храбрият… И защо? Какви отбранителни дейности, като в първите дни и седмици съветската войска агресор настъпваше на територията на самостоятелна Украйна? Какво и кого е защитавал Александър Жихарьов? Руският народ или Путин и неговата клика?

 

Ето какво написа оживял военнослужещ от ротата (било е рота, а не взвод, съгласно военното министерство) в мрежата: Видях по какъв начин починаха старши лейтенант Максим Серафимов, Андрей Шамко и капитан Александър Жихарьов през зимата на 2022 година в региона на Харков. Серафимов има заслуга да оцелея… Но защо умряха те? Оттогава всеки ден си задавам този въпрос и все по-често се натъквам на отговор, който не ми дава покой. Наградени са посмъртно, разказват ги като герои, само че кой реши да изгубят живота си, в името на какво! “

 

Военнослужещият Е.В. е неработоспособен и е отпътувал за Грузия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР