Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите

...
Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите
Коментари Харесай

Странджа стана на сметище от боклуци на нелегално преминаващи мигранти

Гората в Странджа е превърната в бунище от незаконно преминаващите турско-българската граница. Остава и рискът от произшествия с мигранти по време на ловните излети, предизвестяват от ловните дружинки в крайграничната община Болярово.

" Минаваме и намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е цялостна с отпадъци, просто не знам по какъв начин ще се почисти това нещо. Все едно се намираш на бунище ", описа пред Българска телеграфна агенция Иван Иванов, ръководител на една от дружинките в Ловно-рибарско съдружие " Странджа ".

Според него мигрантският напън не е намалял и през зимата. Много постоянно самите ловни дружинки алармират граничните управляващи за незаконно минали държавната граница. " Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират ", добавя Иванов.

Всички дружинки минават специфичен инструктаж преди ловджийски излет. " Задължително да се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу до момента нямаме такива произшествия ", сподели още ръководителят на ловната дружинка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР