Google трябва да премахне всички данни, за които потребителите са

...
Google трябва да премахне всички данни, за които потребителите са
Коментари Харесай

Съдът на ЕС поиска Google да премахне всички данни, които са неверни

Google би трябвало да отстрани всички данни, за които потребителите са потвърдили, че са погрешни, постанови Съдът на Европейски Съюз. 

" Операторът би трябвало да отстрани информацията, открита в наличието, когато лицето, поискало премахването, потвърди, че тази информация е явно неточна ", съобщи Съдът на Европейски Съюз, представен от Анадолската организация.

В решението се показва, че доказателствата по отношение на премахването на наличието не изискват правосъдно решение във връзка с издателя на уеб страницата.

" Съдът акцентира, че правото на отбрана на персоналните данни не е безусловно право, а би трябвало да се преглежда по отношение на неговата функционалност в обществото и да се балансира с други съществени права в сходство с правилото на пропорция ", добавя той.

Решението е обвързвано с делото, по което двама шефове на група капиталови сдружения желаеха от Гугъл да отстрани препратките към резултатите от търсене, осъществено въз основа на техните имена, които предоставяха връзки към избрани публикации, критикуващи капиталовия модел на тази група.

Двамата настояват, че тези публикации съдържат неточни изказвания и също по този начин желаеха от търсачката да отстрани техни фотоси.

Гугъл обаче отхвърля да извърши това искане, тъй като " не е наясно дали информацията, съдържаща се в тези публикации, е точна или не ".

По-късно Федералният съд на Германия изиска от Съда на Европейски Съюз да даде пояснение на Общия правилник за отбрана на данните, който урежда правото на заличаване " правото да бъдеш пропуснат ". /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР