Google ще предостави някои от своите дигитални инструменти за сътрудничество

...
Google ще предостави някои от своите дигитални инструменти за сътрудничество
Коментари Харесай

Google предоставя дигитални инструменти за онлайн обучение на българските ученици

 Гугъл ще даде някои от своите цифрови принадлежности за съдействие и работливост за всички възпитаници и учители в България, планува Меморандум за съгласие сред Министерството на образованието и науката, и софтуерната компания.

По този метод те ще разполагат с спомагателни запаси, които да подкрепят тяхното образование, изпитване и оценяване, заяви пресцентърът на МОН.

Според подписания Меморандум за съгласие това ще стане посредством потреблението на платформата на Гугъл за образованието и спомагателните й функционалности и принадлежности.

Този развой и сключването на Меморандума е част от политиката на МОН за цифровизация на българското обучение.

В последните години бяха направени обилни вложения за построяването на безжични мрежи във всички държавни и общински учебни заведения, бяха доставени над 20 хиляди лични и портативни компютри и таблети, близо 4000 класни стаи бяха снабдени с интерактивни дъски и екрани с вградени компютърни модули и достъп до интернет.

В осъществяване на Меморандума през идващите години ще бъдат апробирани опциите за онлайн изпитване и оценяване в учебно заведение, като това към този момент пилотно се опитва в някои български учебни заведения.

Страните по Меморандума също ще си сътрудничат, с цел да дават достъп до стратегии за професионално развиване на учители и в проучването на нови способи, по които цифровите технологии, като изкуствен интелект и разбор на данни, могат да подкрепят просветителните процеси за възпитаници и учители.

Световният софтуерен колос ще продължи да поддържа и безвъзмезден за учениците и учителите достъп до платформата си Гугъл Workspace for Education посредством ръководените от министерството профили на възпитаници и учители, се показва в известието. Платформата дава и опция за отдалечено осъществяване на занятията.

Използването на новите благоприятни условия и модули е част от цялостната идея на Министерството на образованието и науката за персонализация на ученето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР