Google пусна спешна актуализация на сигурността за Chrome, елиминираща уязвимост

...
Google пусна спешна актуализация на сигурността за Chrome, елиминираща уязвимост
Коментари Харесай

Google пусна спешна актуализация за Chrome и препоръча на всеки незабавно да актуализира своя браузър

Гугъл пусна незабавна актуализация на сигурността за Chrome, елиминираща накърнимост от вида нулев ден във версиите на браузъра за платформите Windows, macOS и Linux. На всички консуматори се предлага да конфигурират актуализацията допустимо най-скоро. Службата за поддръжка Chrome Releases заяви, че уязвимостта към този момент се употребява от хакерите, тъй че компанията форсира създаването на кръпката.

Според изданието Bleeping Computer, пачът в действителност съдържа седем корекции на сигурността, само че най-важната от тях е CVE-2023-6345. Тя е обвързвана с казуса от целочислено препълване в графичната библиотека Skia 2D, употребена в Chrome, Chrome OS, Android, Flutter и различен тип програмен продукт.

На всички консуматори на Chrome се предлага да актуализират браузъра си неотложно. За задачата:

Отворете Chrome; В менюто на браузъра изберете „ Помощ “ → „ Всичко за Гугъл Chrome “; Кликнете върху „ Рестартиране “; Ако браузърът към този момент се е актуализирал автоматизирано, не е належащо рестартиране.

Без конфигурирана актуализация за сигурност, браузърът остава уязвим за хакерските офанзиви, което може да докара или до срив, или до осъществяване на случаен код от страна на киберпрестъпника на компютъра на жертвата. Особено обезпокоително е това, че през 2023 година имаме към този момент шеста накърнимост на нулевия ден, която е открита в Гугъл Chrome.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР