Google Inc. ще инвестира повече от половин милиард долара във

...
Google Inc. ще инвестира повече от половин милиард долара във
Коментари Харесай

Google ще инвестира 550 млн. долара в китайската компания за електронна търговия JD.com



Гугъл Inc. ще влага повече от половин милиард $ във втората по величина китайска компания за електронна търговия JD.com като част от проектите си за разширение на интернет търговията на дребно по целия свят, оповестиха в понеделник двете компании, представени от организация Франс прес.

Съобщението идва, защото американският колос желае да даде подтик на Гугъл Shopping - платформата, позволяваща на клиентите да съпоставят цените сред другите продавачи, като самата платформа се явява съществено предизвикателство за Amazon.

Фирмите ще обединят веригата за доставки на JD.com с логистичният софтуерен опит на Гугъл, с цел да се сътвори персонализиран търговски център от " последващо потомство " в редица райони, включващи Югоизточна Азия, Съединени американски щати и Европа, се показва в формалното взаимно изказване на двете компании.

" Това партньорство с " Google " отваря необятна гама от благоприятни условия, с цел да предложи на потребителите по-голям опит в продажбите на дребно по целия свят ", съобщи стратегическият шеф на JD.com.

Технологичният колос Гугъл ще вложи 550 млн. $ в брой в китайската JD.com и в подмяна на това, основаната в Калифорния компания ще получи 27,1 милиона новоемитирани елементарни акции на JD.com от Клас А. Според представител на JD.com, акциите са еквивалентни на съвсем един процентен дял от компанията.

Главният бизнес шеф на Гугъл Филип Шиндлер пък уточни, че това ще даде на клиентите " силата да пазарят където и както пожелаят ".

Франс прес обаче означи, че това партньорство надали ще засегне статута на Гугъл в континентален Китай, където Gmail, Гугъл Search и Гугъл Maps са блокирани и не могат да бъдат употребявани. " Споразумението не е фокусирано върху Китай ", удостовери представителят на JD.com Джош Гартнер.

Трябва да се има поради, че в границите на Китай компанията JD.com се конкурира нападателно с водача за електронна търговия Alibaba, който ръководи известните онлайн пазарни платформи Taobao и Tmall.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР