Google анонсира началото на изтриването на акаунтите в своята екосистема,

...
Google анонсира началото на изтриването на акаунтите в своята екосистема,
Коментари Харесай

Google автоматично ще изтрива неактивните акаунти

Гугъл анонсира началото на изтриването на сметките в своята екосистема, които са останали неактивни най-малко две години. Според управлението на софтуерния колос, сходни ограничения ще оказват помощ за справяне с някои закани за сигурността на потребителите.

Въпреки че обновената политика влиза в действие неотложно, съгласно CNN, от Гугъл споделят, че няма да изтриват сметки до декември тази година. Компанията възнамерява да изпраща многократни предизвестия на потребителите, а самият развой на унищожаване ще се прави на стадии.

На първо място, новите ограничения ще обиден сметките, един път основани и в никакъв случай повече не посещавани от потребителите. Известно е също, че политиката важи единствено за персоналните сметки, организации – от учебни заведения, до бизнес структури към момента не се възнамерява да бъдат докосвани.

От Гугъл настояват, че решението се основава на вътрешно изследване, което посочило, че по-старите сметки са по-склонни да употребяват несигурни пароли и в други профили. Освен това, в такива сметки рядко се задействат спомагателни ограничения за сигурност, като двуфакторна автентификация – заради това те са по-уязвими от дейностите на нарушителите. Решението е разумно продължение на остарялата политика. Още през 2020 година компанията разгласи, че ще изтрива данните на неизползваните сметки, само че тогава не беше планувано премахването на самите сметки.

За да запазите акаунта си, би трябвало да влезете или в самия акаунт, или в някоя от услугите на Гугъл и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип, да извършите търсене – да демонстрирате всякаква интензивност.

От Гугъл неведнъж променяха разпоредбите за работа с сметките. Например, преди няколко години се появи вест, че YouTube може просто да се отърве от профилите, които не носят облага.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР