>Голямото завръщане на най-продавания цигулар на всички времена в морската

...
>Голямото завръщане на най-продавания цигулар на всички времена в морската
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди с голямо завръщане във Варна

> Голямото завръщане на най-продавания цигулар на всички времена в морската столица на България ще бъде на 10 март 2018 на същото място, в една актуализирана и още по-гостоприемна Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта и пред аудитория, която е покорена от първата си среща с неговия взривяващ гений.

Концертът ще бъде още по-специален заради обстоятелството, че с него ще бъде открит ХV Европейски музикален фестивал Варна - най-значимото пролетно музикално събитие на фестивалния град.

За новата си среща с морската аудитория виртуозът подбудител ще пристигна със собствен бенд и с стратегия, която ще хвърли мостове сред предкласиката, джаза и неговите лични композиции.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна международна кариера. Започнал като изобретение на великия Йехуди Менухин, въодушевен от иконата Стефан Грапели и неистово предан на своята цигулка, той влиза в историята на актуалната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на обичайните канони жанр на театрално наличие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изрече и облеклото си, не се преценява с разпоредбите на аристократичия бон звук. Провокацията е в кръвта му, която кипва елементарно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от успехите на обичания му футболен тим Астън Вила.

Кенеди се радва на любовта освен на публиката по целия свят, която го посреща постоянно като суперзвезда, само че е и притежател на многочислени влиятелни музикални награди, измежду които премиите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум " My World " към този момент оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

От през днешния ден потеглят продажбите на билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна. Цените са от 40 до 120 лева Билети могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР