Голямото празнично пътуване започна от днес. Стотици хиляди българи тръгват

...
Голямото празнично пътуване започна от днес. Стотици хиляди българи тръгват
Коментари Харесай

300 000 коли се изнасят от София

Голямото празнично пътешестване стартира от през днешния ден. Стотици хиляди българи потеглят на път, с цел да посрещнат Бъдни вечер и Коледа с околните си. Прогнозите бяха единствено от столицата на път да тръгнат към 300 хиляди автомобила. Най-натоварено ще бъде придвижването по автомагистрала " Тракия ", както и в посока Перник.

Трафикът се ускори към 16 ч., когато наближи и краят на работния ден. От Пътна полиция оповестиха, че всички свободни екипи са на улицата, с цел да подкрепят придвижването.

От 16 часа всички камиони над 12 тона бяха спирани за придвижване по главните пътища поради упования огромен трафик, сподели началникът на Пътната полиция Бойко Рановски. Забраната за придвижване е в действие до 20 часа.

Засилено полицейско наличие ще има в цялата страна. На главните изходи на София пътните служители на реда ще наблюдават за естественото напредване на колите. Най-натоварени ще са автомагистралите и първокласните пътища.

Много хора ще се струпат по гари и автогари, само че все пак автобусните превозвачи регистрират по-малко пасажери тази година. Според една от компаниите за първи път се записва отлив за тази Коледа. Обяснението се криело в сивия бранш. Много хора към този момент избират персоналните си коли, а и споделеното пътешестване, което им излиза по-евтино и по-удобно. Все отново, пикът на отпътуването с рейсове за Коледа е през вчерашния ден и през днешния ден. На първи януари пък е денят на огромното завръщане, заяви Георги Атанасов, шеф на една от превозваческите компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР