Голямото федерално жури в САЩ повдигна второ обвинение срещу Джулиан

...
Голямото федерално жури в САЩ повдигна второ обвинение срещу Джулиан
Коментари Харесай

Повдигнаха още обвинения на Асандж

Голямото федерално жури в Съединени американски щати повдигна второ обвиняване против Джулиан Асандж за хипотетичната му интрига с хакери, свързани с Anonymous. Това се споделя в изказване на уеб страницата на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от БГНЕС.

" Журито го упреква в закононарушения, свързани с хипотетичната му роля в една от най-големите обири на класифицирана информация в историята на Съединени американски щати ", се споделя в документа. В него се отбелязва, че не се съдържат нови престъпни детайли в допълнение към 18-те, изброени в първото обвиняване от май 2019 година " Това обаче уголемява мащаба на конспирацията към хипотетичните компютърни хакове, в които преди този момент е бил упрекнат Асандж ", се споделя още в документа.

„ Wikileaks разгласява имейлите, получени посредством хак на американска разследваща консултантска компания от групата Anonymous и хакер, обвързван с LilzSec “, се споделя още в документа. Асанж, упрекнат в полов тормоз и обезчестяване в Швеция през 2010 година, се укриваше от юни 2012 година в еквадорското посолство в Лондон от боязън от екстрадиция в скандинавската страна. На 11 април 2019 година той беше арестуван по искане на Съединени американски щати. Съд в Лондон го призна за отговорен за нарушение на изискванията на гаранцията и го осъди на 11 месеца затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР