Голямото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул чука на вратата

...
Голямото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул чука на вратата
Коментари Харесай

Клоп: Постигнатото от Солскяер не е добра новина за нас

Голямото дерби сред Манчестър Юнайтед и Ливърпул чука на вратата и треньорите се приготвят за него. Двубоят от 27-ия кръг на Премиър лийг е в неделя от 16:05 часа на “Олд Трафорд” и идва в миг, в който домакините са в изключителна серия под управлението на Оле Гунар Солскяер, а мърсисайдци се борят с Манчестър Сити за първата позиция.

“Това ще бъде огромен мач - съобщи мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. - Съперникът е във форма, физически е мощен, пази се и атакува доста добре. Домакините натрупаха самочувствие. Ще опитаме всичко, с цел да реализираме добър резултат.”

За този дуел германецът отново няма да може да разчита на невъзстановените Джо Гомес и Деян Ловрен, само че най-малко на линия ще бъде новият водач в защита Вирджил ван Дайк.

“Ван Дайк не ни е липсвал толкоз, колкото хората допускаха. И без него се защитавахме ловко като едно цяло. Все отново е доста хубаво, че той е тук. Така за първи път от доста седмици насам ще имам опция на избор”, съобщи Клоп.

“Червените” са в интервал на доста значими дуели в сбит цикъл. Преди дни те направиха 0:0 с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига и би трябвало да мислят и за реванша.

“Сега е основен интервал от сезона. Вече поставихме основите, а нека през идните седмици да имам опция да върша промени в състава. Не е елементарно да взимам решения за това кой да бъде титуляр, и кой - не.”

Появи се информация, че Джеси Лингард и Антони Марсиал могат и да излязат на “Олд Трафорд”, без значение че в началото се смяташе, че сигурно ще пропуснат дербито поради травмите си. “С какъвто и състава да бъде, Манчестър Юнайтед ще заложи на скоростта. Трябва да сме изцяло концентрирани”, разяснява още наставникът на Ливърпул.

Той чака Солскяер да остане за непрекъснато отпред на “червените дяволи”.

READY for the weekend. #FridayFeeling pic.twitter.com/bJPkcEx8Ir
— Liverpool FC (@LFC) February 22, 2019
“Постигнатото от него до момента е може би измежду най-хубавото като статистика, нали? Много се веселя за него. За нас това не е най-хубавата вест, само че за почитателите на Юнайтед е ужасно. С него върнаха всички тези неща във футбола, на които сър Алекс Фъргюсън държеше. Това още веднъж ги прави опасност и още веднъж са в играта. Браво на тях”, продължи Клоп.

“В кариерата ни на треньори всички сме се нуждаели от шанс. Когато аз се реалокирах от Майнц 05 в Борусия (Дортмунд), хората споделяха, че нямам интернационален опит. И това си беше по този начин. Обикновено няма по какъв начин да направиш скок от Норвегия в Манчестър Юнайтед. Това е ясно. Но Оле сподели качества. Той разполага и с качествата, и с нужния шанс и то в точния миг. Няма никакво подозрение, че Солскяер ще продължи да води Юнайтед и през идващия сезон, това е ясно. Представяте ли си въобще да вземат различен управител? Та той изцяло заслужава поста. Жозе Моуриньо е извънреден управител, само че по негово време в клуба имаха проблеми. Но наподобява, че откриха решение на това. Разликата е играта е огромна. Все едно става дума за изцяло разнообразни отбори”, уверен е германецът.

Klopp says 'no comment' regarding his £45,000 FA fine, " because comments are expensive. "

" I will learn! " pic.twitter.com/xw24JSPSHp
— This Is Anfield (@thisisanfield) February 22, 2019
Тези дни мениджърът беше санкциониран с 45 000 паунда поради изявление против рефера Кевин Френд от мача с Уест Хам. “Това е втората ми такава глоба от Футболната асоциация. В Германия по-често ме наказваха, само че тогава бях млад и се учех. Няма проблем, не преставам да се уча”, приключи някогашният ментор на Борусия (Дортмунд). Премиър лийг 27 кръг, неделя 24 февруари  Манчестър Юнайтед 16:05предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР