Голямо признание за България и българската етно музика засвидетелстват на

...
Голямо признание за България и българската етно музика засвидетелстват на
Коментари Харесай

Голяма награда за Иво Папазов-Ибряма на световното музикално изложение WOMEX 2022

Голямо самопризнание за България и българската етно музика засвидетелстват на тазгодишното 22-ро издание на интернационалния фестивал за уърлд и електронна музика " WOMEX 2022 ", научи ДУМА от Румена Калчева, връзки с обществеността на Българската музикална асоциация.
Виртуозът на кларинета и сватбената музика Иво Папазов-Ибряма е тазгодишният притежател на огромната премия. Заради неподражаемия си жанр и упоритостта да затвърди музиката си на международната сцена, за всеотдайността си към развиването на тракийската и турско-ромската музика в България и за чистото си, изпълнено със пристрастеност майсторство на кларинет, Иво Папазов е избран за тазгодишния притежател на премията " WOMEX 2022 Artist Award ". Отличието се връчва от 1999 година за изключителни достижения в музиката в международен мащаб, музикално съвършенство, обществена значителност, влияние и изцяло значение.
По време на заключителната гала на фестивала, която ще се състои на 23 октомври, световноизвестният реализатор и неговият оркестър ще изнесат концерт в 125-годишната постройка на общинския спектакъл " Сао Луиз " в Лисабон, Португалия.
" Оратница ", Снимки Българска музикална асоциация
За първи път в границите на " WOMEX " ще има Balkan MOST сцена по линия на интернационалния план за музика от югоизточна Европа " MOST ", в който Българската музикална асоциация е една от партньорските организации. От българска страна в шоукейс програмата на " WOMEX 2022 " и като един от финалистите по този план ще взе участие и група " Оратница ". Тя е основана през 2009 година, а името идва от националния бит " Оратница ", изпълняван преди Сирни Заговезни. Музиката им е напълно акустична и съставлява примес от български фолклор с детайли от актуалните музикални стилове като дъбстеп, дръм енд бейс и хип-хоп. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР