Голямо признание получиха българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и

...
Голямо признание получиха българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и
Коментари Харесай

Български съдии получиха наряд за Шампионската лига

Голямо самопризнание получиха българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, откакто стана ясно, че ще управляват дуела от Шампионската лига сред Валенсия и Манчестър Юнайтед в сряда. Изключително влиятелният наряд за тримата наши топрефери идва след отличните им оценки от 8,4 и 8,5 и авторитетно съдийство в поредност от завързани дуели от Лига Европа, младежката Шампионска лига и в Лигата на нациите, в които българското съдийско трио се оправи безупречно.

След като Никола Попов се оправи с мача от Лига Европа сред Милан – Университатя (Крайова), а на Ивайло Стоянов неотдавна бе поверена срещата от 5-ия кръг на същия евротурнир сред съветския Краснодар и носителя на купата на Турция – Акхисар Беладиеспор, в този момент български рефери ще имат късмет да водят мач и от най-престижния европейски клубен шампионат.

Големият конфликт сред 7–кратния първенец на Испания и 2 пъти притежател на Суперкупата на Европа и 20-кратния първенец на Англия и 3 пъти европейски клубен първенец, е в сряда - на 12 декември и ще се играе от 22 часа българско време на „ Естадио Местая “ във Валенсия. Само преди месец двата тима не се победиха и приключиха с реми 0:0 на стадион „ Олд Трафорд “ в Манчестър.

За Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков това ще бъде дебют в Шампионската лига. Тримата наши рефери изкараха 4 следващи тежки мача в Лига Европа през тази година: Андерлехт – Фенербахче, Селтик – Судова, Витес (Арнем) – Базел и ФК Копенхаген – Зенит.

Авторитетният наряд във Валенсия и огромно самопризнание за Кабаков, Маргаритов и Вълков идва и след отличните оценки, които им сложи комисарят на УЕФА – испанецът Хуан Антонио Фернандес Марин за ръководения от тях основен мач от Лигата на нациите сред националните тимове на Австрия и Северна Ирландия във Виена, преди месец, в който българските рефери се показаха на високо равнище. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР