Голямо количество мъртва риба изплува в река Мочурица край селата

...
Голямо количество мъртва риба изплува в река Мочурица край селата
Коментари Харесай

Голямо количество мъртва риба изплува в река край Стралджа

Голямо количество мъртва риба изплува в река Мочурица край селата Палаузово, Воденичане и Маленово край Стралджа. Сигналът е получен от кметовете на едно от селата тази заран, изпратен е до екоинспекцията в Стара Загора, заяви за Българска телеграфна агенция заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

По думите му се касае за екокатастрофа, която се повтаря от години, а ограничения досега не са взети от виновните институции. Според него това се дължи на промишлено замърсяване от дружество в прилежащата община Карнобат, наоколо до което минава река Мочурица, която е приток на Тунджа.

" Пускаме сигнали, само че най-често резултатът е непостоянен причинител. Много е елементарно да ревизират институциите, стига да желаят – има ли огромни промишлени предприятия, които биха могли да замърсяват, кои са те. Лошото е, че самите институции се опиват да си трансферират топката една на друга ", разяснява заместник-кметът на Стралджа.

Сигналът е получен в Регионална инспекция за опазване на околната среда и е пренасочен за инспекция към Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион – Пловдив ", защото е в техните пълномощия, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната дирекция по околна среда и води (РИОСВ) в Стара Загора Диана Искрева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР