Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби у дома от

...
Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби у дома от
Коментари Харесай

Челси се измъкна срещу Славия Прага

Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби вкъщи от Челси с 0:1 в първия мач посред им от четвъртфиналите в Лига Европа. В предишния кръг чехите отстраниха Севиля, а в този момент се пробваха да се опълчват на "сините " и ги затрудниха оптимално, само че в края Маркос Алонсо (86) донесе триумфа за британския гранд.

Домакините започнаха по-добре и пропуски поредно направиха Симон Дели и Петр Севчик. След това в 25-ата минута Челси пропусна страхотна опция да поведе в резултата, откакто Вилиан шутира, само че топката срещна напречната греда на вратата. До края на първото полувреме нито един от двата тима не съумя да сътвори рисково състояние.

След почивката гостите трансформираха метода си на игра и застрашаваха по-често противниковата врата. В 60-ата минута Вилиан центрира от корнер в наказателното поле на Славия и Антонио Рюдигер насочи доста рисков удар, само че вратарят Коларж избави. Секунди по-късно стражът на чехите се намеси уверено и против излезлия самичък против него Вилиан.

Славия имаше прелестен късмет да вкара гол в 69-ата минута, когато Траоре шутира от дъгата на наказателното поле, само че Кепа Арисабалага мазета в корнер, както направи и по-късно в 80-ата минута при удар на Борил.

Челси стигна до успеха след композиция сред Вилиан и Маркос Алонсо, при която бразилецът постави топката на главата на испанеца, който я насочи във вратата за крайното 0:1.

Така Челси взе задатък от един гол преди реванша на „ Стамфорд Бридж “ след седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР