Голямата изненада в състава на кабинета Габровски - фигурата на

...
Голямата изненада в състава на кабинета Габровски - фигурата на
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Не съм нито на Радев, нито на ПП, нито на Бойко

Голямата изненада в състава на кабинета " Габровски " - фигурата на някогашния боен министър от държавното управление на Кирил Петков - Драгомир Заков, който още веднъж е стартиран за високия пост, се ядоса на " етикетите ", лепнати му в последните часове. И съобщи, че не бил човек нито на президента Румен Радев, нито на експремиера Бойко Борисов, нито на Продължаваме промяната, а просто бил евроатлантик с едно верую: в бялото, зеленото и аленото.

" Вече публично досието е връчена и имената са ясни. След течовете към медиите и многочислените тълкования през вчерашния ден, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е: Няма прехвърляния сред Барселона и Реал Мадрид, нито сред Левски и ЦСКА. Сега съществено.

Лепенето на етикети очевидно се е трансформирало в народен спорт. Преди да отпътува за Брюксел бях “човек на Радев ”, след това бях “човек на Борисов и Захариева ”, по-късно “предложение на Нинова ” за МО, “лице на Политическа партия ” по време на предизборния интервал, в този момент пък съм бил “не знам какво си ”.

Явно да си потвърден специалист в някоя област или специалност в България е недостатък. Да имаш мощна експертна и гражданска позиция е “осъдително ”, до степен на оказване на политически напън с непозволени средства. Колко още способни българи да си отидат от тук? ", разяснява Заков във фейсбук профила си след оповестяването на състава на проектокабинета.

" Имам ли право да се скрия през днешния ден? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в персонален проект, да вземем за пример на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на фамилията ми за една вечер, с деца на учебно заведение, неопитен за потегляне багаж и така нататък Знаете ли по какъв начин се реалокират възпитаници от една в друга страна по средата на втория период? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война покрай границите на България.

Не, не бройте служебни министри - те се връщат за дотъкмяване на мандата (как тъкмо става по този начин е различен въпрос). Мен никой не ме върна.

Експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност. Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и алено - цветовете на българския байрак!

Време е политиците и политиканстването да правят отстъпка пред дълга! Важни са тези, които работят. Важна е България и нейната непоклатимост. Важен е духът на Конституцията! Не един път към този момент съм се клел в нея! ", написа още претендентът за боен министър. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР