Голямата дама на българското кино и театър Емилия Радева ще

...
Голямата дама на българското кино и театър Емилия Радева ще
Коментари Харесай

Емилия Радева събра легендарни актьори в книга

Голямата дама на българското кино и спектакъл Емилия Радева ще показа новата си книга „ Ние, артистите “ на литературна премиера в кино „ Одеон “ на 24 октомври, вторник, от 18.30 ч.

Издателите от „ Книгомания “ са планували прожекция на новелата „ Ветрената мелница “ от кино лентата „ Сиромашка наслада “ от 1958 година, четене на фрагменти от спомените на актрисата, разпределяне на подписи и усмивки, а най-после – и вино за въодушевление. Входът е свободен.

Третата мемоарна книга на Емилия Радева след „ Недовършен пъзел “ и „ Коя съм “ ще запознае читателите с именити имена от сцената и екрана, с които авторката е имала щастието да работи – Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Невена Коканова, Гинка Станчева, Катя Паскалева, Коста Цонев, брачният партньор на актрисата – незабравимият Любомир Димитров, и още доста други.

„ Реших да напиша за моите сътрудници, с които съм направила едни от най-хубавите си функции. Да подчертавам какво значи партньорството в нашата работа – в нея не можеш съвсем нищо да сътвориш самичък. Истинското наслаждение е да се срещаш с близки на душата ти хора, с които се „ усещате “ и сте от една кръвна група “, изяснява актрисата.

Източник: monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР