Голяма скална маса затруднява движението на Подбалканския път София-Бургас, в

...
Голяма скална маса затруднява движението на Подбалканския път София-Бургас, в
Коментари Харесай

Голяма скална маса затруднява движението на Подбалканския пъ...

Голяма скална маса затруднява придвижването на Подбалканския път София-Бургас, в региона на Козница. Затворено е напълно върху едно от платната, оповестява Българска национална телевизия.

Колите минават извънредно затруднено, наложило се е някои от водачите да разчистят, с цел да продължат напред по компрометирания сектор на пътя. В региона на Козница има мъгла, пътната настилка е мокра и хлъзгава.

АПИ предизвестява, че на следващия ден в Западна и Централна България се чака дъждът да минава в сняг. Шофьорите да потеглят с коли, подготвени за зимни условия. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и са в подготвеност да подхващат оптимално бързо нужните дейности за обработка на настилките, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, трафикът може да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Частично е възобновено придвижването по път II-82 София - Самоков в сектора на Дяволския мост. Осъществява се в двете посоки в една лента.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР