Голяма част от продуктите в търговската мрежа съдържат консерванти. Целта

...
Голяма част от продуктите в търговската мрежа съдържат консерванти. Целта
Коментари Харесай

Как да намалим приема на опасни консерванти

Голяма част от продуктите в комерсиалната мрежа съдържат консерванти. Целта на прибавянето им при месото и млечните артикули е предварителна защита против появяването на рискови болестотворни бактерии.

В множеството случаи обаче производителите прибавят консерванти, с цел да удължат периода на валидност и да подобрят външния тип на предлаганата от тях стока.

Вижте по какъв начин можете да се предпазите или най-малко да намалите приема на нездравословни консерванти:

Изчитайте деликатно етикетите на всички храни, които закупувате, поучават от асоциация Активни консуматори.

Избягвайте да избирате артикули, в чиито състав има следните консервиращи детайли: калиев нитрит, калиев нитрат, бутилиран хидроксианизолът, бензоат, нитрити, сулфити и сорбати, бромати, карагенан, неестествени бои, глутамати, моно- и диглицериди. Не се доверявайте изцяло на етикети, на които е изписано напълно натурални.

Пазарувайте в магазини, в които има огромна многообразие на артикули и където деликатно можете да изчетете съставките.

Най-добре би било да се концентрирайте върху храни, за чието консервиране са употребявани оцет, сол, захар и цитрусова киселина. За предпочитане е и консумирането на храни, които са мариновани, замразени или естествено опушени.

Относно месата е целесъобразно да закупувате такива, създадени в страната или още по-хубаво в района, където живеете. Вероятността в това месо да има консерванти е доста по-малка.

Всички плодове и зеленчуци би трябвало да се измиват деликатно под мощна течаща вода в продължение на няколко минути. Това ще направи допустимо по-доброто отмиване на другите бактерии, пестициди, хербициди и химически добавки.

Когато готвите постоянно избирайте пресните, а не консервирани полуготови артикули. Въпреки че ще увеличите времето за готвене, ще предпазите значително вас и фамилията ви от консумирането на нездравословни вещества.

Добра концепция е да започнете да си отглеждате някои растения и билки у дома, било то на двора или в саксия. Оказва се, че в огромна част от подправките, продавани в комерсиалната верига, също има нездравословни химически детайли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР