Голяма част от лошите момчета са ликвидирани в разцвета на

...
Голяма част от лошите момчета са ликвидирани в разцвета на
Коментари Харесай

Как живеят жените на най-опасните гангстери, говорят мафиотските съпруги

Голяма част от неприятните момчета са премахнати в разцвета на силите си

Какво е да си брачна половинка на нарушител номер едно? Някои наследяват мъжете си в бизнеса и стартират престъпни войни, други безшумно страдат и се молят за неверната си половинка нека оцелее и този път. Трети попадат зад решетките или се крият от управляващите под подправени имена. Каква е ориста на съпругите на Ал Капоне, Пабло Ескобар и други именити бандити?

Мей Капоне

Според разнообразни документи, Ал Капоне се заразява със сифилис до момента в който работи като защита в огромен бардак. Едва на 19 той се дами за 18-годишната ирландка Мей Джоузефин Кофлин, която ражда наследник от гангстера още преди сватбата. Капоне заразява булката си със сифилис, от който страда до края на живота си. Детето им се ражда с това заболяване и мастоидна зараза. Бебето претърпява мозъчна интервенция, оставайки отчасти глухо. Въпреки това Мей Жозефин обича своя брачен партньор и остава вярна на мафиота до гибелта му през 1947 година Капоне умира от инсулт и пневмония, а не от противников патрон.
 Мей Капоне се крие от публицистите загърната в кожи
Мей чинно посещава Ал, до момента в който излежава присъдата си в Алкатраз през 1929 година Всеки път отивайки там тя се увива в кожи, пробвайки да се скрие от камерите на публицистите. Тя живее дълъг живот и умира през 1986 година на 89 години. Синът им Алберт Капоне, като възрастен, трансформира фамилното си име на Браун, живее съвсем закономерен живот (излежа две години за дребна кражба), става татко на четири дъщери и умира през 2004 година

Алис Даймънд

Религиозната и скромна Алис Даймънд не утвърждава активността на брачна половинка си, гангстера Джак Легс Даймънд, само че му е вярна и прости изневерите му. Алис се моли за брачна половинка си, а Джак има доста грехове на съвестта си. Той е един от най-известните контрабандисти в Ню Йорк и Филаделфия по време на Сухия режим. Джак освен придвижва контрабандно алкохол, само че също по този начин отвлича и изтезава хора и води съществени борби с съперниците.

Неведнъж се пробват да убият Даймънд. При следващия атентат, гангстерът е улучен от пет патрона, само че той оцелява и даже съумява да напусне хотелската си стая и да повика помощ. За това бандитът е наименуван вечен, само че той не оправдава прякора си. През 1931 година Даймънд е убит от двама незнайни нападатели в хотелска стая в Ню Йорк. Мафията, полицията и даже политици са обвинени като поръчители на убийството му.

Две години след гибелта на Джак, неговата вдовица, която живее безшумно и няма контакт с мафията, е убита в жилището си в Бруклин. Убийците на Алис не са открити. 

Мария Ескобар

През 1976 година амбициозният колумбийски наркобарон, 27-годишният Пабло Ескобар, се дами за 15-годишната Мария Виктория Хенао Валехо, която чака първото им дете. Съпругата му постоянно поддържа Ескобар, макар многочислените му изневери (например в последните години от живота си Пабло има сериозна връзка с журналистката и модел Вирджиния Вайехо).

Мария е наясно с аферите на Пабло, тъй че след гибелта му при акция на полицията през 1993 година, вдовицата и децата се крият под подправени имена. Семейството на Ескобар в последна сметка е хванато и Мария прекарва година и половина в пандиза, само че управляващите не откриват доказателства за нейни противозаконни действия. След като е  освободена, тя изчезва от обществения живот.

И въпреки Пабло да е прочут с жестокости и убийства, Мария твърди, че той е огромен романтик. За да завоюва нейното сърце, постоянно й прави серенади. „ Той беше доста добър ухажор. Имаше добра душа, тъй като постоянно искаше да оказва помощ на бедните. Беше благородник, който обичаше фамилията си. Не пропускаше да е с нас при всеки мотив. Най-важна за него беше нашата сигурност “, споделя в изявление Мария.

След гибелта на Пабло, брачната половинка му и двете им деца са атакувани от управляващите. Конфискувано е съвсем цялото им имущество. Често са търсени и от врагове на наркобарона. Затова те напущат Колумбия, а Аржентина е единствената страна, която им дава леговище. Там те живеят под непознати имена и мнозина не подозират, че са родственици на наркобарона. Днес синът му Хуан Пабло е почитан проектант и си спомня татко си с топлота, наричайки го грижлив и прочувствен човек. Хуан споделя, че един път до момента в който се крие от държавното управление с децата си, Ескобар пали огън от банкноти в планината и изгаря към два милиона $, с цел да стопли фамилията си.

Ема Коронел

Ема се омъжва за мексиканския наркобарон Хоакин Гусман Лоера през 2007 година, когато е на 18 години. Тя е четвъртата брачна половинка на 50-годишния Ел Чапо, най-опасния нарушител в света. През 2012 година Ема ражда близначки от него. По това време Хоакин Гусман оглавява най-големия наркокартел в Мексико и е включен в листата на най-могъщите и богати хора в света съгласно Forbes.

Но суетата погубва наркобоса. Докато се крие от управляващите, Ел Чапо поддържа връзка с холивудски артисти и продуценти, мечтаейки да създадат филм за него. Така срещата с Шон Пен оказва помощ на полицията да наблюдава нарушителя, макар че той реализира задачата си: през 2017 година излиза телевизионният сериал „ Ел Чапо “.

Ема Коронел заплаща скъпо за любовта си към Ел Чапо. През лятото на 2016 година двама от нейните племенници, на 19 и 13 години, са убити в Мексико.

Източник: Труд
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР