Голяма част от крайните и новите квартали на София са

...
Голяма част от крайните и новите квартали на София са
Коментари Харесай

БСП – София: Уличното осветление трябва да се поддържа от общинско предприятие

Голяма част от крайните и новите квартали на София са без съответно улично осветяване. Въпреки финансовия запас, който се отделя всяка година в бюджета на Столична община за тази активност, не се реализира предстоящият резултат.

Това ясно се вижда от касовото осъществяване на бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура всяка година. Независимо, че има планувани съществени финансови средства, не е налице потенциал те да бъдат употребявани по предопределение.

През последните 6 – 7 години не са оползотворени към 25 млн. лева от плануваните за уличното осветяване на столицата. Тази наклонност се резервира и в този момент.

От изнесените данни от заместник-кмета Кристиан Кръстев излиза наяве, че за 10 месеца са изразходвани 6.6 млн. лева

С тези темпове ще бъдат вложени не повече от 25 – 30 млн. от плануваните 73.6 млн. лева за 4-годишния интервал на деяние на сегашните контракти с външни реализатори.

Ангажиментът за по-осветена София още веднъж няма да бъде изпълнен.

Очевидно е, че Столична община би трябвало да се отнесе по-сериозно към казуса с осветлението на града, което има директно отношение към сигурността и качеството на живот в столицата.

Българска социалистическа партия – София от години моли поддръжката и построяването на уличното осветяване, както и останалите съществени комунални действия, да се извършват от общински предприятия.

Това е единственият метод да бъде избегнато спомагателното оскъпяване на тези услуги, когато те се правят от външни реализатори или концесионери. А те, по логиката на пазара, гонят облага.–
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР