Голяма част от европейския континент се задъхва в гореща вълна,

...
Голяма част от европейския континент се задъхва в гореща вълна,
Коментари Харесай

Голяма част от Европа се задъхва от гореща вълна

Голяма част от европейския континент се задъхва в гореща вълна, обхванала и северните страни, където не престават да се борят с горски пожари. 12 моста в Амстедрам са затворени поради риск жегата да размекне метала, а водата от каналите се употребява за изстудяване на структурите.

Горските пожари в Швеция към този момент са сведени до към 20, само че управляващите показват риск от нови огнища поради сушата и високите температури.

Във Англия хората са предизвестени да внимават със слънцето. Най-горещият ден от лятото на Острова до момента е бил вчерашният - 33 градуса денем и 24 през нощта. Ще става и по-горещо с пикови стойности в четвъртък или петък.

За по-голямата част от територията на Германия има предизвестие за температурни максимуми. Властите и там показват риск от горски пожари в северните и източните региони заради сушата, която трае още от пролетта.
Гидо Волц - метеоролог: Следващата седмица, изключително в средата й, още веднъж ще има високи температури с предстоящи стойности сред 30 и 34 градуса. Жегата евентуално ще продължи и през август.  Швеция остава в плен на унищожителни горски пожари, които бушуват над седмица Швеция остава в плен на унищожителни горски пожари, които бушуват над седмица
Швеция остава в плен на унищожителни горски пожари, които бушуват повече от седмица. В гасенето се включиха екипи от близо 10 страни. Очаквания за...

Заради жегата потреблението на бира в Германия се е нараснала двойно. Това провокира дефицит на бутилки. Кенчетата в страната не са известни, а депозитът за стъклените опаковки е сред 8 и 15 евроцента- сума, която не постоянно стимулира хората да връщат амбалажа.

Германската хранително-вкусова индустрия предизвести, че поради горещините в Европа ще пострада реколтата от картофи, а дефицитът на избран размер от заленчука евентуално ще удари производството на чипс. Лоша годишна продукция се чака и при зърнените култури. Заради спадналото ниво в речните корита корабите по Рейн и Дунав не могат да плават при цялостно натоварване.
 Акрополът в Атина ще остане затворен поради жегата Акрополът в Атина ще остане затворен поради жегата
И през днешния ден Акрополът в Атина ще е затворен поради огромните горещини, съобщи РИА Новости, базирайки се на информация от гръцкото министерство на просвета...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР