Голяма акция срещу контрабанда на нелегално гориво се проведе в

...
Голяма акция срещу контрабанда на нелегално гориво се проведе в
Коментари Харесай

Спецакция в Лом, четирима са арестувани

Голяма акция против контрабанда на незаконно гориво се организира в Лом през вчерашния ден. Извършени са голям брой претърсвания, като има и задържани.

На 03.04.2019 година по отношение на следствие по досъдебно произвеждане за контрабанда на гориво, чиновници на ОДМВР-Монтана, 4-те районно управление (на МВР) в региона и ЗЖУ Монтана са провели профилирана полицейска интервенция, при която са осъществени претърсвания в 17 обекта на територията на Лом - частни домове и МПС, свързани с 6 лица. По случая за период от 24 часа според наредбите на ЗМВР са арестувани 4 лица, оповестяват от ОДМВР-Монтана.

При осъществените процесуално-следствените дейности от адрес в Лом, населяван от 45-годишен гражданин, са конфискувани мобилни телефони, документи, карта памет, ловна камера, устройства с антени, четири 30-литрови пластмасови туби с остатъчна миризма на дизелово гориво. В два лекотоварни автомобила, употребени от 45-годишния, са открити и конфискувани 107 пластмасови туби с друга съдържимост, множеството празни и такива с дизелово гориво.

От адрес в Лом, населяван от 43-годишен, са конфискувани пневматична пушка, мобилен уред и радиостанция. В лек автомобил "Субару Легаси ", благосъстоятелност на 35-годишен, са открити 4 пластмасови туби с дизелово гориво, с съдържимост 30 литра.

В 2 парцела в Лом, употребени от 30-годишен ломски гражданин, са конфискувани 20 туби, съдържащи общо 30 литра дизелово гориво, 3 нелегално притежавани револвера и муниции, компютърна техника и мобилни телефони, 4 туби с гориво за плавателни средства, радиостанция, 2 навигации, неистинска банкнота с номинал 100 лева, дебитна карта.

В ресторант-хотел в ломската околност Бахчите, стопанисван от 30-годишния, са конфискувани бутилки, съдържащи общо 114 литра етилов алкохол, както и 4 бидона, съдържащи общо към 40 литра етилов алкохол, всичките без български акцизен бандерол, изискващ се по ЗАДС.

Работа по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР