Голям пожар се разрази днес край благоевградското село Бучино, като

...
Голям пожар се разрази днес край благоевградското село Бучино, като
Коментари Харесай

Голям пожар порази къщи и автомобили в благоевградско село

Голям пожар се развихри през днешния ден край благоевградското село Бучино, като пламъците до стигнаха до няколко махали - има изгорели къщи, коли и ниви.

Няма потърпевши хора, вечерта огънят беше локализиран, заяви пред Българска телеграфна агенция кметът на община Благоевград Илко Стоянов.

 Пожар засегна няколко къщи в Пловдив, поданици пречеха на гасенето Виж още

Все още има обособени огнища, само че е спряно разпространяването на пожара, тръгнал в лозя и жито сред Бучино и село Българичево. На място ще останат дежурни групи от пожарникари, които да наблюдават за възникването на нови пламъци.

В момента не се постанова намесата на доброволци, добави кметът, откакто по-рано подобен зов беше насочен от общинското управление.

Ситуацията към този момент е под надзор, сподели още Стоянов, който беше на мястото на пожара.

Според локалните поданици става въпрос за немарливост, дали е по този начин, занапред проверяващите органи ще потвърждават, заяви Българска национална телевизия. Но те от десетилетия не си спомнят подобен голям пожар на такава огромна повърхност и по този начин ситуиран на разнообразни места.

В региона имаше и втори пожар, съобщи bTV. В непосредственост до моста край автомагистрала " Струма “ до Благоевград горяха сухи треви и шубраци. Тъй като целият разполагаем състав на пожарната беше зает с по-големия пожар, хората сами гасиха огъня. В региона се усещаше зноен пушек, който се виждаше и от автомагистралата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР