Голям пожар избухна на ферибот пътуващ от Гърция за Италия.

...
Голям пожар избухна на ферибот пътуващ от Гърция за Италия.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Голям пожар избухна във ферибот край остров Корфу, взрив разтърси центъра на Донецк

Голям пожар избухна на ферибот пътуващ от Гърция за Италия. На борда е имало 288 души, като 237 пасажери и 51 души екипаж. Инцидентът е станал край остров Корфу. Полицията заяви, че три влекача и три патрулни лодки са били изпратени, с цел да оказват помощ на пасажерите да се изтеглят от кораба „ Еуофри Олимпия”, който е пътувал за Бриндизи, Италия от гръцкия град Игуменица.

Съобщава се, че огънят е тръгнал от гаража на ферибота, евентуално от камион. Капитанът на кораба даде заповед за евакуация в 4,30 часа сутринта.

Цели 33 камиона на пловдивската транспортна компания ПИМК са изгорели до основи в опожарения ферибот.

Дълго време нямаше връзка с двама от водачите от пловдивската транспортна компания, които са били на борда на опожарения ферибот край Корфу. По-късно стана ясно, че те са избавени. Това удостовери притежателят на ПИМК Илиян Филипов.

Към момента 9 български жители са в неопределеност след пожара, избухнал на ферибота в Йонийско море, оповестиха от Министерството на външните работи. За това е уведомило Министерството на външните работи на Гърция българското посолство в Атина.

38 български жители, които са били на ферибота, ще потеглят за България довечера с превоз, обезпечен от техния шеф, споделиха още от Външното министерство. За останалите наши сънародници се поставят нужните грижи.

Всичко към пожара може да прочете в поместените материали:

Мощен гърмеж избухна в центъра на Донецк. Взривът е бил на няколко десетки метра от постройката на държавното управление на самообявилата се така наречен Донецка национална република (ДНР).

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република, която е във война с управляващите в Киев, Денис Пушилин разгласи евакуация на цивилни към прилежаща Русия. Той упрекна Киев, че се готви за навлизане след ескалацията на конфликтите по линията на прикосновение.

Руският президент Владимир Путин се срещна с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, който е негов непосредствен съдружник, с цел да обсъдят военното съдействие сред двете страни на фона на ескалацията на напрежението към прилежаща Украйна.

Коронавирус картата на България става все по-жълта. След като преди два дни Регион 4, в който попадат областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, влезе в стадий 2 от Националния действен проект за справяне с пандемията, от през днешния ден в него е и Регион 2. Картата демонстрира, че до края на седмицата от алено в жълто ще преминат и Западна България, както и районът, в който попадат Варна и областите от Североизточна България.

4626 са новодиагностицираните с коронавирусна зараза лица у нас през миналото денонощие. От новите случаи, потвърдени за последните 24 часа, 74,86 % са на лица, които не са имунизирани.

382 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за 18 февруари. В болница се лекуват 25 пациенти, а на домашно лекуване са 353. Новодиагностицираните медици са 9: 5 лекари, стоматолог, двама лаборанти, 2 медицински сестри и санитар. В 13 образователни заведения в региона са открити 16 нови позитивни, в 7 детски заведения – 7 случая. 14-дневната заболеваемост в региона е 1111,80 на 100 000 души население.

Силен вятър духаше в пловдив през днешния ден. Той събори част от светофарна уредба в Пловдив, която се стовари върху два автомобила на кръстовището на бул. „ Македония” и ул. „ Кукуш”. По знамение нямаше потърпевши хора, само че са нанесени материални вреди. За обезщетение ще упорства водачът на автомобил " Тойота ", върху който се стовари светофарната уредба.

Силният вятър изгони и търговците на мартеници от Главната улица в Пловдив. Поривите на стихията стопираха работата на продавачите пред Пощата, само че по дължината на центъра въпреки всичко се откриха малко на брой, които да оферират червено-бялата си амулети.

Пловдивска адвокатка е била арестувана преди месец, откакто в дома й е било намерено огромно количество опиат, научи TrafficNews. Акцията на полицията е била на 14 януари в жилището на Николета Руйкова. При претърсването са открити близо 100 грама кокаин. Случаят обаче на този стадий не е бил оповестен от полицията или прокуратурата.

Пловдивският Окръжен съд постанови действителни присъди за чиновниците на ДАИ-Пловдив, упрекнати в корупция. Повече за делото може да прочетете в материала:

Министерство на вътрешните работи изпрати през днешния ден на Върховната касационна прокуратура желаната информация, обвързвана със листата с 19 лица с обществено известни имена, който беше възложен от премиера Кирил Петков. По думите на премиера в листата попадат и политици.

Долу ръцете от къщите на Пловдив!

Запазването и реставрацията на архитектурните ни монументи играят основна роля в културния пейзаж на градовете. Старите здания пазят историята и способстват за повече почитание към тези, живели в друго време и общество. Архитектурните монументи построяват горделивост към нашето минало и завещание, основават дух и сексапил в кварталите, в които се намират. Също по този начин тъкмо тези остарели здания притеглят туристи и тяхното запазване е основно за развиването и просперитета на локалната стопанска система и туризъм.

Настояваме за мораториум върху събарянето на старите здания, преди да изгубим културното си завещание!

На тоза декор, постройката, монумент на културата, в която се обитава част от администрацията на община Пловдив на площад „ Стефан Стамболов “, бе утвърдена за ремонт по план „ Красива България “. Кандидатстването бе по предложение на кмета Здравко Димитров, която съобщи по-рано, че постройката е една от знаковите в града и притегателно място за гостите и жителите на Пловдив.

В последния миг компания е подала оферта за правене на механически план за почистването на река Марица в рамките на Пловдив. Това се случва след четвъртите пазарни съвещания, които организира Община Пловдив през последната година, като нито една компания не се бе отзовала на тях. Този път е имало участник, като с помощта на това, ще бъде пусната и поръчка за правенето на плана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР