Голям пожар е избухнал в горска площ в район Кинета,

...
Голям пожар е избухнал в горска площ в район Кинета,
Коментари Харесай

Гърция се бори с огромни горски пожари

Голям пожар е избухнал в горска повърхност в регион Кинета, Атика, Гърция, оповестиха от българското Министерство на външните работи (МВнР). В гасенето на огъня са се присъединили 60 огнеборци и 25 пожарни коли, четири самолета и два хеликоптера. ()
 
Димът в региона е доста гъст, което в допълнение усложнява обстановката. Затворен за придвижване е пътният сектор Атина - Коринт, от 39-ти до 57-ми км. Забранено е прекосяването и по остарелия път Атина - Коринт. Общественият превоз в региона не действа.

 Пожар Гърция БГНЕС

Нов пожар е избухнал в 17,00 ч локално време в кв. Пендели, Атина.

Пожарът в региона на град Ханя, остров Крит, продължава да бушува. Вследствие на огъня е прекратено придвижването на транспортни средства в част от националния път Ханя-Ретимно, където също се образували опашки от коли.

 Пожар Гърция БГНЕС-->
Гръцката пожарна работа поставя всички вероятни старания за ограничение на пожара. В битката с бедствието са се присъединили и въоръжените сили на страната. Дипломатическата ни задача в Атина осведоми и за втори огромен пожар в региона на Метохи, покрай гр. Ханя на остров Крит.

До момента в посолството ни в Гърция няма постъпила информация за наранени или бедстващи български жители в резултат на пожара. Във връзка с усложнената конюнктура Министерство на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи в регионите на пожарите, да се осведомят авансово за настоящата обстановка, да заобикалят засегнатите от огнената буря места и да съблюдават прецизно напътствията на локалните управляващи.
 Пожар Гърция БГНЕС
Посолството на Република България в Гърция е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и следи развиването на ситуацията. Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на задачата: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев беседва с краткотрайно ръководещия българското посолство в Атина Веселин Иванов във връзка със обстановката с пожарите.

 пожар Атика БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР