Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането

...
Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането
Коментари Харесай

Вили Лилков: В политиката трябва да се правят и компромиси, след няколко месеца тонът и напрежението ще бъдат различни

" Голям компромис е изработен в средите на ПП-ДБ с издигането на кандидатурата на Васил Терзиев ". Това изясни пред проф. Вили Лилков, един от учредителите на „ Демократи за мощна България “, някогашен водач на ДСБ-София, някогашен общински консултант и претендент за кмет на София през 2015 година, повдигнат от Реформаторския блок.
" Вероятно тя е ориентирана и към опцията, в случай че се стигне до втори тур, да се желае поддръжката на Българска социалистическа партия, защото в техните среди подобен претендент, би бил леко посрещнат. Десните гласоподаватели и изключително антикомунистите ще бъдат изправени пред много сериозна алтернатива ".

Проблемът беше да се преодолеят упоритостите на „ Спаси София “ и да се откри подобаващ формат, под който да влязат в тази коалиция на Политическа партия и Демократична България, означи още някогашният общински консултант.

" Опитът от бизнеса ненапълно може да бъде потребен, само че общинската работа и въобще политиката, са доста по-различни. Тя изисква висока експертиза и подготовка. Важно е и какви екипи ще се образуват към бъдещия кмет, както и какво болшинство ще има в общинския съвет "

Емоциите ще играят роля и в тези избори, предвижда той.

" Но изборът на кмет на София и на общински съвет се нуждае от много разсъдък и професионален спор. Проблемите на столицата са се натрупвали през годините ".

Лилков поздрави ГЕРБ и ПП-ДБ, че са намерили сили да преодолеят тежкия разлом между тях.

" Това беше най-трудната стъпка - да се сътвори такава сглобка. Те бягат от определението за коалиция, тъй като огромна част от поддръжниците им към момента ги държи треската на предизборната акция и си спомнят заклинанията, които се произнасяха от двете страни. Важните цели на България ги принудиха да бъдат дружно. Тези пристрастености ще се успокояват с времето и постигането на триумфи в ръководството. И министрите работят в тази посока. Пред тях стоят по-важни цели ".

Въпросът с разпределението на постовете във втория ешелон на властта е доста значим, само че в случай че двете обединения изградят контактни групи за другите браншове, последователно ще се преодолява това напрежение, уточни Вили Лилков.

" В политиката би трябвало да се вършат и взаимни отстъпки. След няколко месеца тонът и напрежението ще бъдат разнообразни. Сега се напрягат от идните локални избори. Те са огромният залог за локалните структури. След изборите ще настъпи известно усмиряване ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР