Голям житейски късмет и истинско чудо - така определят ситуацията

...
Голям житейски късмет и истинско чудо - така определят ситуацията
Коментари Харесай

Спасителите на шофьор: Чудо е да оцелееш затиснат 17 часа

Голям житейски шанс и същинско знамение - по този начин дефинират обстановката с водача от шуменското село Тервел, който се прекатурна в дере и остана затиснат в колата си цели 17 часа, неговите спасители Здравко Здравков и Пламен Троев. Двамата са чиновници на пожарната работа в Шумен. Трудната интервенция по изваждане на водача траяла към 50 минути и приключила щастливо, с помощта на техните умения, също и на съдействието на чиновници от КАТ, както и на близки на потърпевшия мъж.

Здравко първи слязъл в дерето по мощно наклонения, кръстосан и хлъзгав терен. Колата била по таван, а вътре в нея индивидът бил мощно отпаднал, доста изтощен и на няколко пъти изгубвал даже схващане. Поискал вода, спасителите му наплискали лицето и му намокрили устните. " Действахме доста деликатно, не сме медици. Той споделяше, че доста го боли. От 14 година работя в пожарната и за първи път попадам в такава обстановка. Да стоиш 16-17 часа в извърнат по таван автомобил, без вода, затиснат..., огромен шанс си е да си в относително положително положение ", разяснява Здравко.

Първоначално мислели, че ще се наложи да употребяват техника за рязане на колата и я свалили. Преценили обаче, че ще могат да го изтеглят от колата и в действителност успяли.

И съгласно двамата спасители, сходни случаи, в които животът се съхранява на косъм по пътищата, зачестяват. Трудно е да се дефинира повода - липса на централизация, разпръскване, съдбовни неточности, скорост. " Ползваме мотива, с цел да призовем водачите да карат рационално и да пазят останалите участници в придвижването ", споделя Пламен Троев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР