Голям интерес от фирми предизвика новата обществена поръчка за дострояването

...
Голям интерес от фирми предизвика новата обществена поръчка за дострояването
Коментари Харесай

Голям наплив от фирми за дострояването на корпуса към лекоатлетическата зала на Лаута

Голям интерес от компании провокира новата социална поръчка за дострояването на помощния корпус към лекоатлетическата зала на стадион " Локомотив " в Пловдив. Офертите бяха отворени на 20-ти декември, като за поръчката са кандидатствали 6 компании. Това са- Тиенгруп Метал ЕООД ”, „ Запрянови-03 ООД ”, Електролукс Табаков и синове ООД ”, Прис-Д ООД ”, „ Сграда ООД ”, и „ АБВ Билдинг ЕООД ”.

Както TrafficNews заяви, новата оповестена сума е на стойност близо 360 000 лв. с Данък добавена стойност, това е съвсем двойно повече от миналата такава, която бе поета от компания - " Рудин " ООД и беше на стойност 205 хиляди лв. с Данък добавена стойност

От кметството на регион " Тракия ", които стопанисват парцела и са възложители на публичната поръчка, оповестиха, че повода за повишаване в сумата е фрапантното повдигане на цените на строителните материали. След направено от тях сред няколко компании пазарно изследване, е било открито, че в началото плануваните 205 хиляди лв. не са задоволителни за построяването на спомагателната постройка.

Местоположението на постройката е от страната на бул. „ Цветан Лазаров “, на гърба на стадиона, тъкмо против параклиса, а в плановата разработка са планувани фитнес зала, складово помещение, тоалетни, треньорска стая, стая за разтривки и възобновяване,съблекални със лични санитарни възли и душове.

Сагата с ремонта на корпуса се точи повече от две години. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „ Индустриал ремонт строй ” ЕООД бе определена от общината  да строи спомагателните пространства към лекоатлетическата зала. Инвестицията за построяването на плана е на стойност към 150 000 лв., които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По контракт „ Индустриал ремонт строй ” ЕООД имаше 240 дни, с цел да приключи разширението, само че изминаха много повече, а спортистите на Локомотив упражняваха в неподходящи условия

trafficnews.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР