Голям интерес към ваксинацията в изнесения пункт в Габрово имаше

...
Голям интерес към ваксинацията в изнесения пункт в Габрово имаше
Коментари Харесай

Огромен интерес към ваксинацията в Габрово, доставиха допълнително ваксини

Голям интерес към имунизацията в изнесения пункт в Габрово имаше през днешния ден. За първи път в града мобилен екип поставяше ваксини на публично място.

За по-малко от три часа 83 души използваха тази опция да се ваксинират против COVID-19. Наложи се да бъдат доставени и в допълнение дози от имунизацията на " Янсен ". Според мобилния екип в града това е връх за последните шест месеца.

Изнесеният пункт за имунизация беше разположен на централния пазар в Габрово, а единствено час, откакто стартира работа, над 40 индивида съумяха да се ваксинират против COVID-19.

" Минаваме, слагаме и отпътуваме ", заключи обстановката габровка.

" По-удобно ми е, за какво сега съм отвън работно време. Мотивите на всеки, решил да си сложи ваксина, бяха разнообразни. Лично моят избор е, тъй като ми следва летен отпуск отвън България ", изясни гражданка.

" Въпроса желая да го реша съществено с имунизиране ", безапелационен беше габровец.

Имаше и хора, които към момента се двоумят дали да се ваксинират, само че използваха опцията да съберат информация от мобилния екип на пазара.

" Просто се колебах, колебах, само че най-после взех решение да дойда ", показа габровка.

" Още не съм решил, виждам. Страх ме е, не мога да преценява ", сподели габровец.

В изнесеният пункт искащите можеха да избират сред три ваксини. Наложи се да бъдат доставени и в допълнение още дози.

" Изненадаха ни с интерес към еднодозовата ваксина и сега ваксина идва от община Севлиево, където имаше в един медицински център неосъществена ", изясни шефът на РЗИ-Габрово доктор Николай Пенчоков.

" Днес особено имаше повече търсене на " Янсен ", каквото да кажем предходните дни не е имало, може би, тъй като е еднократна и може би претекстът не е толкоз здравословен, а вървене по Гърция, примерно. Какъвто и да е претекстът, резултатът ще бъде добър ", разяснява шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Габрово доктор Георги Шандурков.

От Регионалната здравна ревизия възнамеряват тази самодейност да продължи и за в бъдеще.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР