Головете, които ще бъдат отбелязани в датския футбол през ноември,

...
Головете, които ще бъдат отбелязани в датския футбол през ноември,
Коментари Харесай

Датската футболна федерация събира пари за работниците мигранти в Катар

Головете, които ще бъдат маркирани в датския футбол през ноември, ще съберат пари за служащи мигранти, които участваха в построяването на стадионите за Световното състезание в Катар, заяви датската футболна федерация.
 Дания ще изрази митинга си против нарушаването на човешките права в Катар чрез екипите Дания ще изрази митинга си против нарушаването на човешките права в Катар чрез екипите
Това е следващата демонстрация на поддръжка за служащите в Катар от Дания, чийто народен тим ще носи специфични фланелки на Мондиала, с които ще уважи тези, които починаха през последното десетилетие по градежите в Катар. Всеки гол, маркиран в Дания през ноември от аматьорски мачове до елитната Суперлига, ще донесе по 10 крони (около 1,30 долара), дарени от футболните управляващи. Датската федерация напомни, че през ноември 2021 година е имало 55 000 гола и в случай че това се повтори, ще бъдат събрани към 73 000 $. Парите ще бъдат дарени на профсъюза на BWI (Международна федерация на служащите в строителството и дървообработването), с цел да се насочат към строителните служащи в Катар.

Катар е гневно подложен на критика за неприятните условия, които дава на служащите, най-вече от Южна Азия, ангажирани в построяването на игрища, линии на метрото, пътища и хотели, нужни за Мондиала, който стартира на 20 ноември. Все още няма изясненост за точния брой на служащите мигранти, които са починали или  потърпевши, работейки при постоянно рискови горещини по планове, откогато ФИФА избра Катар за хазаин на Световното състезание през декември 2010 година. 
 Датчаните отиват в Катар без фамилиите си в символ на митинг Датчаните отиват в Катар без фамилиите си в символ на митинг
Дания е в група със защитаващия купата си Франция, Австралия и Тунис.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР